Salihović i Bramerc žele da dovrše Alijinu deklaraciju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Glavni tužilac BiH Goran Salihović i glavni haški tužilac Serž Bramerc sastaju se danas „da bi do kraja proveli deklaraciju Alije Izetbegovića i dovršili genocid nad srpskim narodom u BiH koji nije okončan u proteklom ratu“, smatraju u Udruženju porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik Udruženja Milan Mandić rekao je Srni da u Udruženju smatraju i da je za dvojicu tužilaca zločinac svaki Srbin koji je stao u odbranu ognjišta, starih roditelja i maloljetne djece, te da im je cilj da što više Srba osude na maksimalne zatvorske kazne.

„Svaki Srbin koji je nosio pušku, po njihovom mišljenju, je ratni zločinac, što dokazuje i jučerašnje hapšenje 13 lica u Doboju i Tesliću. Ovu gospodu bih pitao šta su uradili povodom zvjerski ubijenih 2.383 srpskih civila u Goraždu, Višegradu, Srebrenici, Skelanima, Potočarima, Kravicama, Bratuncu“, kaže Mandić.

On je podsjetio da u Srebrenici samo istražuju ratni zločini nad muslimanima, te je tužiocima poručio da nađu jedno mjesto u BiH u kojem je prva pala muslimanska žrtva od srpske ruke.

Dvojici glavnih tužilaca Mandić poručuje da istraže koliko je srpskih civila, među kojime djece, humanitarnih i zdravstvenih radnika, ubijeno tokom NATO bombardovanja srpskih položaja i naselja u BiH.

„Salihović i Bramerc danas se sastaju da skuju plan kako i koga dalje da hapse. Kao bivšeg borca Vojske Republike Srpske nudim im da uhapse i osude i mene“, istakao je Mandić.

On je naglasio da je Srbima dosta i Haškog tribunala i Tužilaštva BiH i svih koji im daju podršku, među kojima je istakao Ambasadu SAD u BiH, Međunarodnu komisiju za nestala lica /ICMP/ i brojne druge međunarodne organizacije.

„Dosta nam je takvih mirotvoraca koji su poslani da nam kroje pamet. Oni nama nisu potrebni, neka u svojim zemljama stvaraju mir i toleranciju. Na svoje demonstrante nasrću gumenim, ali i pravim mecima, šmrkovima i suzavcima. Da li je to demokratija? Nama Srbima takva demokratija ne treba“, naglasio je Mandić.

Glavni tužilac BiH Goran Salihović razgovaraće danas u Sarajevu sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom o procesuiranju predmeta ratnih zločina i saradnji dva tužilaštva.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da se ta saradnja intenzivno realizuje duže od decenije, kao i da tužilaštva BiH i Haškog tribunala imaju zajedničku misiju i cilj – otkrivanje i procesuiranje počinilaca ratnih zločina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments