Šahovski turnir slijepih i slabovidih od 11. do 14. septembra

0
U nedjelju memorijalni turnir

ISTOČNO SARAJEVO – Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo organizovaće od 11. do 14. septembra šahovski turnir u Istočnom Novom Sarajevu, u okviru kojeg je predviđen prijateljski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik ove organizacije Momir Ašonja rekao je Srni da će šahovski meč reprezentacija slijepih i slabovidih Republike Srpske i Srbije biti održan u četvrtak, 12. septembra, sa početkom u 10.00 časova u motelu „Topalović“ u Istočnom Novom Sarajevu.

On je dodao da je istog dana u 15.00 časova svečano otvaranje 16. Šahovskog prvenstva slijepih i slabovidih Srpske, kada će biti odigrano prvo kolo.

„U 17.00 časova na 12 ploča predviđen je prijateljski šahovski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije sa najboljim šahistima grada Istočno Sarajevo, a u petak, 13. septembra, biće nastaveno šahovsko prvenstvo“, naveo je Ašonja.

On je napomenuo da će prijateljski mečevi, u kojima će učestvovati 30 ekipa, biti odigrani povodom 17. septembra – Svetog Petra Dabrobosanskog, krsne slave Istočnog Sarajeva.

Ašonja je dodao da pod okriljem Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo djeluje i Šahovski klub invalida „Hendikep“, koji je više puta nagrađivan.

„Nadam se da će tako biti i sada, ali je najvažnije od svega da se družimo, upoznajemo ljude iz drugih sredina i međusobno se povezujemo“, istakao je Ašonja.

On je naveo da Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo ima oko 150 članova različite dobi, od kojih su mnogi aktivni i na sportskim takmičenjima, a posebno zapažene rezultate postižu na šahovskim turnirima.

Ašonja je, povodom Svjetskog dana bijelog štapa – 15. oktobra, najavio da će članovi organizacije učestvovati na poetsko-muzičkoj manifestaciji u Foči i Zvorniku.

Momir Ašonja je 2016. i 2018. godine proglašen za najboljeg sportistu i sportskog radnika u kategoriji invalida Srpske, u organizaciji „Glasa Srpske“ i Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Isto priznanje je dobio i nekoliko puta od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare