Saglasnost za projekat u opštini Zvornik

0

ZVORNIK – Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici dala saglasnost za realizaciju projekta za vodosnabdijevanje i otpadne vode u opštini Zvornik, procijenjene vrijednosti 3.579.000 evra.

Ovaj projekat bio bi finansiran sa 1.789.500 evra kreditnih sredstava Evropske investicione banke, dok bi preostali iznos bio obezbijeđen iz bespovratnih sredstava međunarodnih institucija i vlastitog učešća opštine, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Glavni cilj projekta je smanjenje gubitaka u centralnom sistemu vodosnabdijevanja, proširenje zona obuhvata za snabdijevanje stanovnika kvalitetnom vodom za piće u kontinuitetu 24 časa dnevno i poboljšanje sanitacione šeme u Zvorniku sprečavanjem ispuštanja netretirane vode u rijeku Drinu i njene pritoke i uklanjanje zagađenja iz gradskih područja.

“Očekuje se da će realizacija projekta dovesti do značajnog poboljšanja zdravstvenog stanja stanovnika opštine i doprinijeti bržem ispunjenju uslova koji se u budućnosti traže zakonodavstvom EU u oblasti zaštite životne sredine”, dodaje se u saopštenju.

Glavni cilj projekta za proširenje vodovodnog sistema “Zvornik sjever” i izgradnju vodovodnog sistema za naselje Tršić, Pilicu i Lokanj jeste pružanje usluga građanima u kvalitetnom i sigurnom vodosnabdijevanju, sigurnije održivosti tog područja i njenog stanovništva.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila informaciju o statusu i načinu rješavanja obaveza po osnovu nadoknade za korištenje šuma i šumskog zemljišta.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments