Sačuvati zdravlje 130 pacijenata u specijalnoj bolnici za psihijatriju

0

SOKOLAC – Kolegijum ljekara i Uprava Specijalne bolnice za psihijatriju na Sokocu uputili su danas prijedlog resornom ministarstvu, da se obustavi prijem pacijenata u tu ustanovu kako bi se u vrijeme virusa korona sačuvalo zdravlje 130 pacijenta koji se trenutno nalaze u ovoj bolnici.

Direktor ove bolnice Biljana Renovica Cvijetić rekla je Srni da su ljekari ove bolnice danas iznijeli stav da je sada najbitnije sačuvati zdravlje 130 pacijenata koji zbog prirode bolesti imaju loš imuni sitem.

Ona je naglasila da su u ovu bolnicu, zbog pojave virusa korona, do sada primali samo pacijente-hitne slučajeve, koji imaju epidemiološki list i da sada očekuju mišljenje i stav Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Direktor bolnice je naglasila da su svi pacijeni u ovoj ustanovi stabilnog zdravstvenog stanja i da se svakodnevno preduzimaju zaštitne mjere u skladu sa upustvima resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske i Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Sokolac.

„Redukovan je broj izvršilaca u svim službama i prijem pacijenata osim hitnih slučajeva uz kompletnu dokumentaciju i stroge mjere zaštite osoblja bolnice pri prijemu i pregledu“, naglasila je direktor ove bolnice.

Iz Specijalne bolnice za psihijatriju, kako kaže, ranije je upućen dopis svim domovima zdravlja i Centrima za mantalno zdravlje da se obustavlja redovan prijem pacijenata, osim hitnih slučajeva, u ovu ustanovu, uz prateću dokumentaciju.

Ona je dodala da je zabranjena posjeta pacijentima i ulazak svih vozila u krug bolnice, osim dostavnih za namirnice i lijekove.

„Još smo u potrazi da obezbijedimo zaštitnu optremu za jednokratno korištenje koja nedostaje bolnici“, naglasila je Biljana Renovica Cvijetić.

Ona je naglasila da je bolnica od Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Sokolac dobila sredstva za dezinfekciju, koji su dobrodošli ovoj ustanovi za vanjsko čićenje, tretiranje stubišta i hodnika.

Prema njenim riječima, u skladu sa ranije donesenim naredbama izvršena je dezinfekcija kompletnog kruga bolnice, svih objekata gdje borave pacijenti i osoblje.

Svakodnevno se, kako kaže, vrši dezinfekcija podnih i radniv površina rastvorom izosana, dezinfekcija ruku kod pacijenata i osoblja osoblja rastvorom asepsola i sredstava na bazi alkohola.

Direktor Specijalne bolnice za psihijatriju je naglasila da je ova ustanova za potrebe karantina otvorenog juče na Sokocu za lica koja ne poštuju mjere izolacije, ustupila deset novih kreveta sa novom posteljinom i kompletnom opremom potrebnom za boravak lica u tom karantinu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare