Sačuvana politička stabilnost opštine, nastaviti rad na njenom razvoju

0

TRNOVO – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Trnovu da je za ovu lokalnu zajednicu veoma važno da je sačuvala političku stabilnost i da intenzivno radi na stvaranju uslova za nova radna mjesta i bolji život stanovništva.

„Veoma je važno da jedna mala sredina obezbijedi političku stabilnost i to se vidjelo ovdje kroz obezbjeđivanje političke stabilnosti i dobrog rada koalicionih partnera i svih političkih faktora u ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Nakon sastanka sa načelnikom Trnova Dragomirom Gagovićem, Dodik je izjavio novinarima da su stvoreni dobri uslovi da ova lokalna zajednica može da rješava svoje komunalne i druge socijalne probleme.

„Drago mi je što sada, zajedno sa načelnikom Gagovićem i ljudima koji ovdje žive, mogu da svjedočim da su mnogi projekti, koji su prije samo dvije-tri godine bilo gotovo nerješivi, konačno i realizovani. Mi ćemo to da nastavimo, jer Trnovo ima stratešku ulogu u ovom regionu i veoma nam je važno da ovdje očuvamo život, javne funkcije, da pokušamo da pomognemo u svemu što je stabilizacija lokalnih prilika“, naglasio je Dodik nakon sastanka, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

On je istakao da će jedna od najvećih investicija u naredne dvije do tri godine biti na Jahorini, te da će od toga korist imati i opština Trnovo.

„Predviđena je izgradnja gondole koja će približiti ovo naselje Jahorini. Ta perspektiva izgleda dobro, ali nam je potrebno da ovdje održimo radna mjesta i vjeru u ovu lokalnu zajednicu“, rekao je Dodik.

On je zahvalio Gagoviću i njegovim saradnicima na svakodnevnom trudu koji ulažu u modernizaciju ove opštine.

Prema njegovim riječima, neki od narednih zadataka biće pomoć Domu zdravlja, sanitetsko vozilo je već nabavljeno, a renovirana je i osnovna škola.

„Rješavaćemo i ostale probleme“, poručio je Dodik.

 

Velika podrška institucija Srpske razvoju opštine

TRNOVO – Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović zahvalio je danas srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću na svemu što institucije Srpske i oni lično čine na stvaranju uslova za dostojanstven život stanovnika i prosperitet ove male lokalne zajednice.

Gagović je novinarima, nakon današnjeg sastanka sa Dodikom i Viškovićem u Trnovu, rekao da je Dodik izuzetno dobro upoznat o problemima ove opštine i da je često posjećuje, a da je premijer u posjeti ovoj lokalnoj zajednici treći put.

On je izrazio zahvalnost Dodiku i Viškoviću za sve što su činili i čine za ovu lokalnu zajednicu uprkos mnogobrojnim problemima i poslovima kojima se bave, kao i vanrednoj situaciji izazvanoj epidemijom virusa korona.

„U protekle dvije godine Trnovo je od Vlade Republike Srpske dobilo oko milion i po KM pomoći, koja je namjenski utrošena. Izgrađen je Trg Srđana Kneževića, renovirana škola, tu je i fiskulturna sala, parohijski dom, a i same lokalne strukture uradile su mnogo na razvoju Trnova“, naveo je Gagović.

On je dodao da opštinska vlast u narednom periodu planira izgradnju nekoliko lokalnih puteva i proširenje vodovodne mreže, što će je svrstati u red uređenih urbanih sredina.

Prema Gagovićevim riječima, lokalna vlast je skromna i, koliko god zatraži od republičkih institucijam, dobije dvostruko više.

On je potvrdio da Trnovo velike nade polaže u razvoj infrastrukture na Jahorini, za šta je Vlada Republike Srpske obećala znatnu podršku i pomoć.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare