Saborom boraca završeni „Dani sjećanja na juni 1992“

0

U porti Crkve Uspenja Presvete Bogorodice na Palama večeras je održan drugi Sabor boraca čiji je cilj okupljanje boračkih kategorija, ali i svih koji žele da sačuvaju uspomenu na poginule borce, čime je završena manifestacija „Dani sjećanja na juni 1992“.

Prigodnom programu prethodili su večernja služba i parastos poginulim i preminulim borcima Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Komisije za očuvanje tradicije u Boračkoj organizaciji Pale Saša Knežević rekao je da je večeras završena manifestacija „Dani sjećanja na juni 1992“ tokom kojeg su organizovane brojne aktivnosti čiji je cilj da se mladima prenese kultura sjećanja na bitne događaje iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Knežević je istakao i da je Sabor boraca organizovan sa ciljem druženja bivših saboraca, razgovora o sadašnjem životu, ali i prisjećanja na ratna dešavanja.

„Sve aktivnosti koje smo organizovali bile su posjećene i to pokazuje da su ljudi prihvatili i počeli da vjeruju u ono što radi Boračka organizacija Pale“, istakao je Knežević i dodao da će insistirati da Pale dobiju spomen-sobu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je tokom juna paljanska Boračka organizacija organizovala niz manifestacija koji su bile posvećene sjećanju na događaje iz 1992. godine i odbrani srpskih prostora.

„Uvijek ćemo obilježavati ove događaje. Sarajevsko-romanijska regija ima čime da se pohvali kada je u pitanju odbrana Republike Srpske“, istakao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare