Sa više znanja lakše do posla

0
Više od četrdeset polaznika, paljanskih studenata i srednjoškolaca, polagalo je završni ispit na kursu engleskog jezika, koji su organizovali republičko Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport i omladinski savjeti Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo.

Predsjednik Omladinskog savjeta grada Istočno Sarajevo Ostoja Avlijaš ističe da je kurs engleskog jezika jedan od boljih projekata, u čijem oživotvorenju učestvuje ova organizacija.

– Svi znamo šta danas predstavlja znanje stranog jezika i koliko je lakše doći do zaposlenja ili ostvariti napredak u bilo kakvoj karijeri ako posjedujete tu sposobnost – kaže Avlijaš.

On dodaje da su mladi ljudi sa područja grada Istočno Sarajevo s odobravanjem prihvatili ovakvu mogućnost i iskoristili je na najbolji mogući način.

– Činjenica je da ćemo po okončanju ovog kursa imati nekoliko desetina osposobljenih mladića i djevojaka, koji će, vjerujem, svoje znanje znati da upotrijebe u daljem školovanju, a i kasnije, kada budu tražili odgovarajući posao – zaključuje Avlijaš.

Polaznici ističu da su više nego zadovoljni stečenim znanjem i govore da su svjesni u kakvom vremenu žive, pa je poznavanje rada na računarima i pristojno znanje makar jednog od svjetskih jezika „olakšica za budućnost“.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare