Sa Ršumovićem djeca pjevala i recitovala

0

FOČA – Poznati dječiji pjesnik iz Srbije LJubivoje Ršumović družio se danas u Foči sa učenicima nižih razreda fočanskih osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“ i djecom iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

U kino sali Centra za kulturu i informisanje, djeca su zajedno sa pjesnikom recitovala i pjevala njegove poznate pjesme „Razbole se lisica“, „Miš je dobio grip“, „Vuče, bubo lenja“ i druge hitove.

Popularni Ršum kaže da je prvi put u Foči, u okviru turneje kojom obilazi mjesta gdje nikada nije bio.

„Poželeo sam da dođem tamo gde nikada nisam kročio nogom i u Srbiji sam održao već 15-ak takvih poseta. Nikada prije nisam imao priliku da u Foči deci recitujem stihove“, kaže Ršumović.

On je u Foči mogao da se uvjeri da djeca i ovdje dobro poznaju njegove stihove.

„To je normalno, zato što oni najpre u vrtiću slušaju te pesme koje pjeva Minja Subota, Zoran Rambosek, Daliborka Stojšić, pokojni Dragan Laković i pamte ih“, rekao je Ršumović.

On ističe da se karakter čovjeka formira u najranijem uzrastu i da je djetinjstvo „otac čovekove ličnosti“.

„Reči filozofa DŽona Loka da dete, što ga pre smatraš čovekom, ono će to pre i postati, ja sam urimovao i stavio kao moto pjesme „Dete nije dete, igračka za strine i tete“.

On je rekao da sa djecom od malih nogu treba komunicirati kao sa ljudskim bićima, ali malim. „Ne treba od njih praviti kućne ljubimce, tepati im i razmaziti ih“, savjetuje Ršumović.

Nakon Foče, neumorni dječiji prijatelj svoju turneju nastavlja posjetom mjestima u okolini Trebinja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare