Rumuni pobjednici Balkanskog prvenstva

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je, pobjedom reprezentacije Rumunije, završeno Balkansko prvenstvo u veslanju na kojem je učestvovalo više od 350 takmičara iz devet zemalja.

Veslačka reprezentacija Rumunije osvojila je ukupno 18 medalja, od čega 13 zlatnih, tri srebrne i dvije bronzane. Drugo mjesto sa istim brojem medalja pripalo je takmičarima iz Grčke, a treće reprezentaciji Bugarske koja je osvojila šest drugih i pet trećih mjesta.

Veslačka reprezentacija Srbije osvojila je ukupno sedam medalja – jedno zlato, dva srebra i četiri bronze.

Na Kongresu Balkanske veslačke asocijacije /BRA/ donesena je odluka da naredna veslačka smotra Balkana bude održana u Rumuniji.

„Višegrad je ispunio sva očekivanja i opravdao povjerenje koje smo mu ukazali kada smo donijeli odluku da ovaj grad bude domaćin“, zaključio je sekretar BRA Dorin Nikoleu.

Predsjednik Veslačkog saveza BiH i generalni sekretar Veslačkog saveza Republike Srpske Nebojša Marković zahvalio je za podršku predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i svim učesnicima.

„Takmičenje je proteklo u najboljem redu, a posebno priznanje je to što su učesnici oduševljeni Višegradom“, rekao je Marković.

On je dodao je izuzetno zadovoljan, posebno jer je Višegrad dobio infrastrukturu i stazu na kojoj mogu da se organizuju i najvažnija takmičenja.

U Andrićgradu su dodijeljene medalje najboljim učesnicima, a predsjednik Balkanske veslačke asocijacije Izabela Lipa primila je zastavu od predsjednika Veslačkog saveza BiH i poželjela dobrodošlicu svim takmičarima naredne godine u Rumuniji.

Na Balkanskom veslačkom prvenstvu, održanom tokom vikenda, učestvovali su takmičari iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Albanije, Grčke, Turske, Kipra i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare