Rukovodstvo SNSD-a da se izjasni o Novakoviću

0

ISTOČNO SARAJEVO – PDP traži od predsjednika Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i Gradskog odbora SNSD-a Igora Radojičića i gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića da se odrede prema slučaju “Zorana Novakovića za kojeg je Ministarstvo odbrane Hrvatske potvrdilo da ima status hrvatskog branitelja u domovinskom ratu”.


Član Predsjedništva PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je danas na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da PDP zanima i stav Boračke organizacije Republike Srpske i njenog predsjednika Pantelije Ćurguza o ovom pitanju.

“Ako ostanu nijemi na ova naša pitanja može nam se desiti da Novaković sutra postane ministar boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske”, kaže Brčkalo.

Prema njegovim riječima, ako ostane status kvo, u PDP-u razmišljaju o građanskim inicijativama, pa i sakupljanju peticije sa ostalim patriotskim strankama u Republici Srpskoj “koje neće dozvoliti da čovjek koji je učestvovao u hrvatskom domovinskom ratu obavlja tako značajne funkcije u SNSD-u i Banjaluci”.

Novaković je član SNSD-a i načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u gradskoj upravi Banjaluke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments