Romanija očekuje najbolje kosce

0
Romanija očekuje najbolje kosce

SOKOLAC – Tradicionalna manifestacija Dan kosidbe “Romanija 2018” biće održana sutra na lokaciji Brezjak kod Sokoca, a planirana su takmičenja u pojedinačnom i ekipnom košenju trave ručnom kosom, bacanju kamena s ramena i nadvlačenju konopca, uz kulturno-umjetnički program.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Sokolac Brankica Bašić rekla je Srni da se na takmičenju u košenju trave ručnom kosom očekuju kosci iz svih krajeva Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore, na više od 20 parcela i da su zahvaljujući sponzorima najboljima obezbijeđene novačne i robne nagrade.

Ona je dodala da će sutra na lokaciji Brezjak biti izložena i mehanizacija samostalne zanatsko-trgovinske radnje “Komlenović” i da je izložbu narodnih rukotvorina za ovu manifestaciju pripemilo Udruženje žena “Aurora” sa Sokoca.

Pobjedniku u pojedinačnom košenju trave ručnom kosom pripašće 500 KM, drugonagrađenom 300 KM, a trećenagrađenom 200 KM.

Novčane nagrade obezbijeđene su i za tri najuspješnija takmičara u bacanju kamena s ramena i najboljoj ekipi u navlačenju konopca.

Robne nagrade obezbijedio je sponzor MF “Mikrofin”.

U kulturno-umjetničkom programu učestvuju kulturno-umjetnička društva “Zavičaj” i “Romanisjka Luča, Guslarsko društvo “Romanija” sa Sokoca i Udruženje guslara i pjevača zavičajne pjesme “Srđan Knežević” iz Istočnog Sarajeva.

Svečano otvaranje ove manifestacije planirano je za 10.00 časova na lokalitetu Brezjak kod Sokoca.

Organizator Dana kosidbe “Romanija 2018” jeste Turističke organizacija opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments