Ristović: Udžbenici lakši, a cijena ista

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske Rade Ristović najavio je danas da će naredne školske godine udžbenici biti lakši zahvaljujući novom papiru na kome će biti štampani, dok će njihova cijena ostati ista.

Ristović je na novogodišnjem prijemu za medije u Istočnom Sarajevu istakao da su u Zavodu u toku pripreme za prelazak na novi lakši papir za udžbenike da bi se đacima olakšale školske torbe.

On je naglasio da će udžbenici biti lakši od 20 do 30 odsto, što je po ugledu na EU.

„Želimo da taj projekat što prije završimo“, rekao je Ristović i dodao da to neće uticati na cijenu, koja će za 90 odsto udžbenika ostati na nivou ovogodišnje.

On je naglasio da je posljednjih sedam godina cijena udžbenika bila prilagođena ekonomskoj situaciji i da je Zavod imao najjeftinije udžbenike u regionu.

Ristović je istakao da su ove godine od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske na vrijeme dobili nastavni plan i program i da je već raspisan konkurs za nove udžbenike.

„Nadam se da ćemo u narednoj godini imati par novih udžbenika, tu prije svega mislim na udžbenike tehničke struke, koja se iz godine u godinu unapređuje“, rekao je Ristović.

On je ocijenio da je ova godina bila uspješna i pored niza nedaća i elementarnih nepogoda, s obzirom da su u maju poplavljeni poslovni centar Zavoda i knjižara u Doboju, kao i knjižara u Bijeljini.

Ristović kaže da je Zavod već raspisao konkurs za najbolji neobjavljeni roman, koji će biti otvoren do 6. maja.

On je podsjetio da je Zavod u ovoj godini pomagao mnoge manifestacije, a posebno one koje se tiču djece, te izrazio nadu da će i 2015. godina biti uspješna.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare