Riješiti kredit i opremanje Studentskih domova na Palama

0

Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu pozvao je nadležne institucije Republike Srpske da u narednih sedam dana riješe pitanje kreditnog zaduženja ovog univerziteta za novi studentski dom na Palama i proceduru opremanja ovog objekta.


Sa sjednice Studentskog parlamenta poručeno je da će, u suprotnom, studenti svih fakulteta krenuti u proteste i blokadu nastave.

Predsjednik Studentskog parlamenta Aleksandar Glavaš rekao je novinarima da republičkoj vlasti daju rok od sedam dana da reaguju. On je mišljenja da studenti odavno nisu digli svoj glas i da su pomalo marginalizovani u društvu.

Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Predrag Govedarica ukazao je na loše uslove smještaja u studentskim domovima u Zvorniku i Trebinju, ali i na problem isplate studentskih projekata.

„Prošlogodišnje projekte studentskih organizacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu Ministarstvo finansija Srpske još nije isplatilo. Tu nije problem do Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, jer je ono uradilo administrativne procedure“, kaže Govedarica.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare