Revitalizacija tvrđave u Zvorniku

0

ZVORNIK – Potpredsjednik Skupštine opštine Zvornik Danijel Dragičević rekao je danas da će opština pokrenuti inicijativu kod Vlade Republike Srpske da se zemljište na kojem se nalazi srednjovjekovna tvrđava Đurđev-grad uknjiži na opštinu, kako bi mogla početi revitalizacija ovog istorijskog objekta.
„Veći dio zemljišta na kojem se nalazi srednjovjekovna tvrđava vodi se u vlasništvu ‘Šuma RS’, pa ćemo pokrenuti inicijativu da se to zemljište uknjiži na opštinu Zvornik“, rekao je Dragičević i pojasnio da bi opština tada mogla da aplicira prema stranim fondovima za sredstva potrebna za revitalizaciju Đurđev-grada.

Ističući da je revitalizacija ovog objekta jedna od najvažnijih projekata u oblasti razvoja turizma i prepoznatljivosti Zvornika, Dragičević je naveo da je završeno idejno rješenje revitalizacije srednjovjekovne tvrđave Đurđev-grad.

„Projektom je predviđeno da se u prvoj fazi do kraja 2012. godine uredi i asfaltira plato i parking kod Donjeg grada, da se očiste i osvijetle zidine Gornjeg grada i ‘Jerinina staza strasti’“, pojasnio je Dragičević i dodao da su za ove poslove obezbjeđena sredstva od oko 400.000 KM posredstvom prve emisije opštinskih obveznica.

Nosilac projektnih poslova je preduzeće „Zvornik-putevi“.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments