Respektabilna lokalna zajednica

4

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je danas da su Pale respektabilna lokalna zajednica, koja zaslužuje pažnju i institucija Republike Srpske i organa na nivou BiH.

Radmanović je, nakon sastanka sa načelnikom Boškom Jugovićem i drugim opštinskim zvaničnicima, rekao da je Jahorina, kao najznačajnija turistička destinacija u BiH, većinski na području Pala i da to zaslužuje pažnju svih koji vode računa o bilo čemu i u Srpskoj i u BiH.

On je naveo da su Pale lokalna zajednica nadomak Sarajeva, gdje je sjedište institucija BiH, koje moraju voditi računa o svim lokalnim zajednicama.

Radmanović je izrazio zadovoljstvo zbog današnje posjete opštini Pale, navodeći da je tokom sastanka razgovarano o opštim temama, o ukupnom stanju, i bezbjednosnom, i zdravstveno-bezbjednosnom, ne samo na Palama, nego u Republici Srpskoj i BiH, a i regionu.

On je rekao da je to stanje vrlo složeno, prouzrokovano i terorističkim aktima na teritoriji bliskih zemalja kao što je Austrija, ali i zbog ukupnog zdravstvene situacije.

Radmanović kaže da je na sastanku bilo riječi i o predstojećim lokalnim izborima.

„Nadamo se da će izbori proteći u demokratskoj atmosferi i da ćemo, bez obzira na ovako lošu Centralnu izbornu komisiju BiH koja nema legitimitet, ali, ipak, povlači poteze koji komplikuju ovako tešku situaciju, sve završiti veoma uspješno“, naglasio je Radmanović.

Jugović je istakao da su danas tokom Radmanovićeve posjete razgovarali o mnogim temama i razmijenili iskustva.

On je naglasio da je najbitnije ponašanje lokalne zajednice i prenošenje određenih iskustava sa nivoa BiH kada je riječ o politici i ponašanju u veoma komplikovanoj situaciji epidemije virusa korona.

Jugović je istakao da je važno očuvanje privrede, pogotovo što opštinu Pale očekuje zimska turistička sezona na Jahorini, kao i očuvanje investicionog ciklusa.

„Mnogo toga smo počeli i želimo da u narednom periodu to završimo i sve iskoordinišemo“, rekao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

prosipanje iz supljeg u prazno

Mlatiti praznu slamu.

Fatati zjale

ne glasati za partiju iz Ljaktasa!