Reprezentacija zadovoljna uslovima, nadaju se medalji

0

U press centru SPC Peki danas je održana konferencija za novinare povodom boravka muške seniorske reprezentacije Srbije na Palama, gdje se pod vođstvom selektora Nikole Grbića priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Konferenciji su prisustvovali Zoran Gajić predsjednik Odbojkaškog Saveza Srbije, selektor Nikola Grbić, kapiten Dragan Stanković, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović, predjednik ŽOK „Jahorina“ Branislav Blagojević, te predstavnici lokalne vlasti, načelnik opštine Pale Boško Jugović i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Domaću javnost će svakako radovati zadovoljstvo uslovima i boravkom u Palama odbojkaške reprezentacije, koja prema riječima selektora Nikole Grbića ima sve što je potrebno.

„Imamo cijelu dvoranu za nas i sve rekvizite koji su nam potrebni. Neke smo donijeli sa sobom, a neke nam obezbjeđuju domaćini velikom brzinom. Osjećamo se kao kod kuće i zahvaljujem se svima na gostoprimstvu. Nadam se da ćemo se sa prvenstva vratiti sa medaljom i da će jedan dio uspjeha biti vaš“, izjavio je Nikola Grbić.

Selektor Grbić se nada medalji, jer mu kvalitet ekipe i tradicija koju ima odbojkaška reprezentacija to dozvoljavaju, ali upozorava da se i druge reprezentacije naporno pripremaju i žele istu tu medalju kao i mi.

„Pripremaćemo se i na otvorenom, jer prvu utakmicu igramo na stadionu, a to prilikom servisa može biti otežavajuća okolnost. Poljaci će biti u blagoj prednosti, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo, kako sa njima, tako i sa svima ostalima“, izjavio je Nikola Grbić.

Predsjedniku Odbojkaškog Saveza Srbije je „pao kamen sa srca“ jer se ispostavilo da je njegov prijedlog da reprezentacija dođe na Pale bio pun pogodak.

„Reprezentacija Srbije ovdje ima sve što je potrebno da se pripremi za Evropsko prvenstvo i ja izražavam veliko zadovoljstvo. Mi zajedno sa kolegom i predsjednikom Odbojkaškog saveza BiH Milutinom Popovićem radimo na tome da ljudima u BiH i Republici Srpskoj što više približimo odbojku i boravak reprezentacije Srbije je samo prvi korak u tome“, izjavio je u svom obraćanju medijima Zoran Gajić.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković takođe nije krio zadovoljstvo uslovima u kojima se pripremaju.

„Ukoliko sve prođe kako treba, a nema razloga da tako ne bude, ovo će biti samo početak jedne priče“, izjavio je Stanković.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović je istakao značaj prisustva reprezentacije Srbije, te dodao da je to podsticaj razvoju odbojke na ovim prostorima.

U ime domaćina, obratio se načelnik opštine Pale Boško Jugović koji je poželio da ove pripreme rezultiraju uspjehom.

„Građani Pala su za kratko vrijeme imali priliku da osjete o kakvim se sportistima radi. Emotivno smo vezani za tu reprezentaciju i mi kao domaćini smo na raspolaganju za sve što im treba“, izjavio je Jugović.

U ime domaćina prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković, koji je izrazio zadovoljstvo što je ulaganje u sportsku dvoranu rezultiralo mogućnosti da Pale budu domaćin reprezentaciji.

„Nadamo se da ćete pozitivne utiske koje odavde ponesete prenijeti vašim kolegama i u drugim sportskim kolektivima koje zaista želimo ovdje da ugostimo“, izjavio je gradonačelnik Vuković.

Reprezentacija Srbije će u toku priprema otvoriti jedan trening za posjetioce, a javnost će o tome naknadno biti obavještena.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare