Repertoar Kulturnog centra Pale za novembar

0
  • četvrtak 13.11.2008. 19:00 h  „Predavanje o jeziku“  Prof. dr Miloš Kovačević

Dr Miloš Kovačević (rođen 31. marta 1953. godine u Presjedovcu kod Uloga, Bosna i Hercegovina, SFRJ) je doktor je lingvističkih nauka i redovni profesor za Savremeni srpski jezik, Stilistiku i Opštu lingvistiku. Radio je na Filološkom fakultetu u Beogradu, Filološkom fakultetu Rurskog univerziteta u Bohumu, filozofskim fakultetima u Sarajevu, Nikšiću, Nišu, Petrinji, Banjaluci i Srpskom Sarajevu. Sada je zaposlen kao redovni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu (FILUM).

Dela njegovog rada su: sintaksa, semantika, stilistika i istorija srpskoga književnog jezika.

  • ponedeljak 17.11.2008. 19:00 h  Film: „ULOVI SMARTA“

Šta učiniti kada svijetu zaprijeti totalni haos i uništenje? Jedinu logičnu stvar – poslati agenta-štrebera bez iskustva da obrani čovječanstvo.

 

  • četvrtak 20.11.2008. 19:00 h  Studentska pozorišna predstava: „EUTANAZIJA“

Predstava EUtanazija je komedija Vladimira Nedića. U predstavi igraju mladi glumci: Aleksandar Risović, Biljana Mitrović, Bojan Šiljak, Darko Kalajdžić, Dušan Petrović, Đorđe Deurić i Jelena Lalović.

 

 

 

  • ponedeljak 24.11.2008. 19:00 h  Film: „Tropska oluja“

Filmska ekipa koja snima napeti ratni film nađe se usred pravog sukoba, s pravim metcima. To je tema nove akcijske komedije s Benom Stillerom kao redateljem i protagonistom glavne uloge.

Radi se o snimanju filma koje naglo krene neželjenim tokom. Filmska ekipa nalazi se u Vijetnamu, snimajući dramatična ratna iskustva iz bestseller romana naslovljenog „Tropic Thunder“. No, snimanje se pretvara u pravu moru.

 

  • četvrtak 27.11.2008. 19:00 h  Pozorišna predstava: „NE IGRAJ NA ENGLEZE“

Komad „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića u režiji Staše Koprivice je komedija o životu trojice muškaraca u ranim tridesetim godinama koji na teletekstu po ceo dan prate rezultate fudbalskih utakmica, a glavne uloge tumače Petar Burić, Goran Slavić i Milivoje Obradović.

 

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare