Repertoar Kulturnog centra Pale za mart

0
  • ponedeljak i utorak 9. i 10.3.2009.    19:00 h

Film: „Drug Crni u NOB-u“ – domaći film

 Film “Drug Crni u NOB-u” nastao je od producenata najgledanijeg domaceg filma u 2007. godini – “Crni Gruja i kamen mudrosti” (BS group i Intermedia network), a radnja je smeštena u vreme Drugog svetskog rata.

Prema sinopsisu, u aprilu 1941. godine Srbija je porobljena i rasparcana. U trenutku kada su joj “silom oduzete teritorije”, kada joj je flagrantno prekršen “teritorijalni integritet i suverenitet”, kada Evropa pod dominacijom Nemacke “uvodi na silu svoja pravila u Srbiju”, u Beogradu se radja pokret otpora.

 

  • nedelja 15.3.2009.

Urnebesna komedija „KURSADžIJE“  (*predstava otkazana) Tačan datum izvođenja trenutno nije poznat, ali se zna da će to biti u aprilu. Sve rezervacije važe za april.

Kursadžije su zabavna emisija koja se emituje u okviru Grand šoua, RTV Pink. Glavni likovi su predstavnici najbrojnijih naroda u bivšoj Jugoslaviji: Srbin Ludi Milojko, Hrvat Hrvoje, Slovenac Janez, Musliman Fiko, Crnogorac Đuro, Makedonac Dimče Seksovski i Albanac Ajdemi Popuši.

 

 

  • ponedeljak 16.3.2009.    19:00 h

Film: „OPERACIJA VALKIRA“

Ponosan vojnik, pukovnik Stauffenberg (Tom Cruise) odani je časnik koji voli svoju zemlju. Oduvijek je služio časno i ponosno, ali prisiljen gledati kako Hitlerov uspon dovodi do Drugog svjetskog rata, pomalo počinje sumnjati u svoju zemlju i službu. Ipak, nastavlja služiti u vojsci, nadajući se kako će netko pronaći način da zaustavi Hitlera prije nego Europu i Njemačku dovede do uništenja. Shvaćajući da vrijeme ističe, Stauffenberg odlučuje poduzeti nešto te 1942. pokuša uvjeriti više časnike na Istočnom frontu da se suprotstave Hitleru i uklone ga s vlasti. 1943. godine, dok se oporavlja od ozljeda zadobivenih u borbi, Stauffenberg udružuje snage s drugim urotnicima protiv Hitlera.

 

  • ponedeljak 23.3.2009    19:00 h

Film: TOŠE – „KORAK DO SVJETSKE SLAVE“

Naziv filma The hardest thing – Korak do svjetske slave, žanr filma je muzičko-biografski dokumentarni film. Datum izlaska filma je 12.02.2009 godine u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, te Makedoniji. Film traje 80 minuta (1 sat i 20 minuta), godina snimanja filma je ljeto 2008 godine. Jezik je makedonski i engleski. Scenarij kao i režiju potpisuje Boštjan Slatenšek, dok su producenti filma Nina Sever i Igor Pediček. U filmu se pojavljuju Toše Proeski, Ljiljana Petrović, Richard Engler, Andy Wright, Lasto Nikolovski, Wayne Hector, Mikael Nord Andersson, Martin Hansen.

 

  • utorak 24.3.2009.    19:00 h

Aukcija starih fotografija „PALE NEKADA“

Sav prilog od prodatih fotografija ide u humanitarne svrhe

 

 

 

  • srijeda 1.4.2009.     19:00 h

VEČE HUMORA

Milovan Jeftović sa gostima

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare