Repertoar Kulturnog centra Pale za decembar

0

 

 

 

 

  • subota 13.12.2008.  GODIŠNjI KONCERT KUD-a „MLADOST“ PALE – 19:00 h
  • ponedeljak 15.12.2008. Film: „ZRNO UTEHE – 007“ – 19:00 h

Zrno utjehe (Quantum Of Solace) – novi film o Jamesu Bondu. U ulozi Jamesa Bonda i ovaj put se našao Daniel Craig, a društvo mu pravi Olga Kurylenko u ulozi čuvene Bondove djevojke.

Puno je emocija uključeno u stvaranje ovog nastavka, a puno je emocija angažirano i u radnji filma, jer ovaj film govori o Bondovoj želji za osvetom koja, uvjereni smo, neće ostati neispunjena.

Prvi je ovo film iz serijala koji se direktno nastavlja na radnju prethodnog nastavka. Radnja „Quantuma“ započinje tek sat vremena nakon kraja Casino Royalea. Slično je bilo i sa samim snimanje filma, jer pred-produkcija je započeta dok se Royale snimao, a ideju za radnju producent Michael G. Wilson skicirao je za vrijeme snimanja.

Na filmu, kao redatelj druge ekipe, radi Dan Bradley koji je radio i na filmovima o Jasonu Bourneu. Zbog toga, ili zbog trenda koji je započet u Royaleu, novi Bond zaista pomalo baca na Bournea, i radnjom i količinom akcije. Ako možemo suditi po prvom traileru, sličnosti zaista ima.

 

  • ponedeljak 22.12.2008. Film: „TRKA SMRTI“ – 19:00 h

Glavne uloge:   
Džejson Stetam (Jason Statham), Džoun Alen (Joan Allen), Tajriz Gibson (Tyrese Gibson), Ijan Mekšejn (Ian McShane), Natali Martinez (Natalie Martinez), Džejson Klark (Jason Clarke)

Džejson Stetam igra trostrukog trkačkog šampiona Džensena Ejmsa, bivšeg zatvorenika, kome je podmetnuto svirepo ubistvo. Nemilosrdna upravnica zatvora Henesi daje Ejmsu dve opcije: da vozi Trku smrti ili da nikada više ne vidi svoju devojčicu. Izbor je jednostavan. Ejms je prisiljen da nosi masku legendarnog vozača Frankenštajna, miljenika publike, koga je, čini se, nemoguće ubiti. Lica skrivenog iza grozomorne maske, bivši zatvorenik započinje trodnevno takmičenje da bi dobio svoju slobodu. Međutim, da bi osvojio glavnu nagradu, Ejms mora da preživi napade najokorelijih kriminalaca – uključujući i nepobedivog Džoa Mašinku (Tajriz Gibson) – i sve to u najgorem zatvoru u zemlji. Trener (Ijan Mekšejn) podučava Ejmsa da upravlja čudovišnim mustangom V8 fastbek opremljenim sa dva dodatna mini-topa, bacačima plamena i napalmom. Ovaj nedužni čovek uništiće sve što mu se nađe na putu da bi pobedio u najizopačenijem sportu na Zemlji.

  • utorak 23.12.2008. KNJIŽEVNO VEČE: Petar Aškraba Zagorski „SRBIJA“ – 18:00 h

  • nedelja 28.12.2008. DJEČIJA NOVOGODIŠNjA PREDSTAVA: Dječije pozorište „SMAJLI“ Užice – dnevne predstave

  • ponedeljak i utorak 29. i 30.12.2008. Film: „ČARLSTON ZA OGNJENKU“ – 19:00 h

Srbija dvadesetih godina prošlog veka, u smiraj Prvog svetskog rata – očaravajuća, mistična, surova, večno razapeta između Istoka i Zapada, između drevnih paganskih mađija i sila civilizacije. Visoko u krševitim planinama leži selo Pokrp, čije je čitavo muško stanovništvo izginulo u pređašnjim ratovima. Selo neljubljenih žena koje skapavaju za muškarcima.

Kada sestre narikače, Mala Boginja i Ognjenka, u bezuspešnom pokušaju da izgube nevinost, slučajno bez života ostave jedinog preživelog pokrpskog muškarca – prastarog i iznemoglog deda Bisu, nađu se pred „strašnim sudom“ ogorčenih seoskih žena. Ali, uspevaju da iznude pomilovanje pod uslovom da pronađu živog i pokretnog muškarca, uhvate ga i dovedu u selo. Pod budnim okom duha svoje stroge babe, Velike Boginje, dve vatrene, ali i naivne sestre kreću u veliki, beli svet. Očekuju ih strast, avantura, ljubav, razmetljivi snagator i ulickani kralj beogradskih plesnih dvorana.

Film „Čarlston za Ognjenku“ urađen je po najvišim standardima zapadnoevropskih i američkih produkcija. Svojim tehnološkim standardima „Čarlston za Ognjenku“ stoji ravnopravno sa svetskim hitovima istog žanra. Film je rađen u formatu „Super 35 mm CinemaScope“. Korišćena je vrhunska ARRI tehnika, a potrošeno je 100.000 metara najkvalitetnije Kodak Vision 2 filmske trake.

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare