Renoviran Studentski centar Pale

0
Renoviran Studentski centar Pale

 
PALE – Stanare Studentskog centra Pale dočekaće osvježene i uređene prostorije, ali ne i komfor koji bi podrazumijevao savremene standarde. To potvrđuje i direktor Centra Drago Ivanović, ističući da je ljetos uložen ogroman trud da se objekti dovedu u red, ali i da njihova dotrajalost predstavlja problem koji se neće još dugo moći prevazilaziti na ovaj način, bez sveobuhvatne i temeljite rekonstrukcije.

– Obavili smo brojne popravke, okrečili većinu prostorija, pa i obnovili ono što je uništeno nemarnim odnosom pojedinaca. Ove zime će i grijanje biti mnogo bolje, jer smo, uz podršku republičke Vlade, zamijenili stare kotlove i radijatore – kaže Ivanović.

Prema njegovim riječima, ono čime se mogu pohvaliti je ishrana studenata jer su obroci kvalitetni i raznoliki, higijenski besprijekorno ispravni.

U Studentskom centru smatraju da bi trebalo hitno realizovati projekat izgradnje novog doma u Palama, gdje bi smještaj našlo oko 300 studenata.

– U četiri postojeća doma, tri u Palama i jednom u Foči, možemo da primimo 600 studenata, što je ispod prosjeka po bolonjskim standardima. Nedostaje nam oko 400 mjesta i izgradnja novog doma je, stoga, prioritet u našim razvojnim planovima. To je prepoznala i Vlada Srpske i očekujemo da će na Kalovitim brdima uskoro nići novi studentski dom – zaključuje Ivanović. 

Cijena kao lani

Cijena smještaja i ishrane je na prošlogodišnjem nivou i iznosi 120 maraka mjesečno, dok djeca poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije plaćaju 30 maraka, a djeca iz socijalno ugroženih porodica 60 maraka.

– Danas je sve skupo. Apelujemo na Vladu RS da razmotri mogućnosti povećanje dotacije Studentskom centru, kako ne bismo došli u poziciju da povećavamo cijene – kaže Ivanović.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare