Rekordan broj gostiju na Jahorini

0

Kao što su prognoze i najavljivale danas je vrijeme bilo sjajno za odmor i rekreaciju. Vrijeme sunčano, temperatura većim dijelom dana oko 7 stepeni Celzijusovih u plusu, a na Jahorini je bio u funkciji kompletan vertikalni transport.

Smještajni kapaciteti na planini su već odavno popunjeni 100%, a krevet se nije mogao pronaći ni u Palama, pa je veliki dio gostiju, smještaj morao tražiti u Istočnom Sarajevu.

Tradicionalno u ovom periodu godine, na Jahorinu je stigao veliki broj gostiju iz Srbije. Ove godine veliki je broj turista iz Turske, kao i turista iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Poljske i Rusije.

Malo je onih koji pamte ovoliko gostiju na Jahorini u proteklih nekoliko godina i atmosferu koja je vladala danas upoređuju sa gužvama iz osamdesetih godina, kada je parking na planini dosezao ispod „osmica“ na magistralnom putu prema Jahorini. Ove godine Jahorina i dalje ima potrebe za novim parking mjestima, ali su boljom organizacijom parkinga, gužve i zastoji značajno smanjeni.

Velike gužve na planini se očekuju i u narednim danima, pa ako dolazite na planinu, preporučuje se da krenete što ranije.

Večeras u 20.00 časova, na Jahorini će biti održana i promocija knjige „Fajront u Sarajevu“, autora Neleta Karajlića. Nakon promocije knjige, posjetioce će u Klubu „Bistrica“ zabavljati rok bend „Paranoid“ iz Rudog.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/jahorina-14-2-2015/] width=[54] height=[54] title=[Rekordan broj gostiju na Jahorini] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[90]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare