Rekonstrukcija terena za odbojku na pijesku

0

MILIĆI – U okviru Sportskog centra u Milićima počela je rekonstrukcija terena za odbojku na pijesku, koji će omogućiti mladima, ali i svima koji su željni rekreacije, da kvalitetno provedu slobodno vrijeme.

Inicijativa je potekla od Omladinskog kluba u Milićima, a sredstva od 1.500 KM obezbijeđena su u okviru projekta „Mladi lideri u zajednici“ koji realizuje Udruženje „Forum žena“ Bratunac.

Direktor Sportskog centra u Milićima Mirko Simić rekao je Srni da su se omladinci obratili ovom centru sa željom da renoviraju teren za odbojku na pijesku koji je postojao prije osam godina na istom mjestu.

„Pomogli smo im da upute zahtjev `Forumu žena` za odobravanje sredstava i dobili su zeleno svjetlo od koordinatora projekta Dragane Đurić. Ovo je prvi projekat u sportu koji se finansira posredstvom projektnih organizacija“, naveo je Simić.

On je rekao da se radovi izvode u fazama i da su u toku iskopavanje busena, frezanje starog pijeska, čišćenje i odvoz otpada, dovoz novog pijeska, čišćenje i farbanje stubova, te montaža klupa za igrače, a za kraj biće postavljene mreže i linije.

Simić je dodao da će, u okviru „Julsko-avgustovskih dana kulture i sporta“, biti održan turnir i prve utakmice na novom terenu za odbojku na pijesku, te izrazio nadu da će zaživjeti ovaj sport koji je nekada bio popularan u Milićima.

Dimenzije terena zadovoljavaju standarde, dužina je 16 metara, a širina osam.

Izvođač radova je kompanija „Gramel“ iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare