Rekonstrukcija magistralnog puta Vlasenica – Tišča

0

VLASENICA – Rekonstrukcija magistralnog puta Vlasenica – Tišča, u koju je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ uložilo 1,5 miliona KM kreditnih sredstava Svjetske banke, biće završena u ugovorenom roku do 30. oktobra.

Jelenko Vasić, direktor preduzeća „Zvornik putevi“, koje je izvođač radova na ovoj dionici, rekao je Srni da će rok za završetak biti ispoštovan, iako je naknadno utvrđeno da je van projekta neophodno da se uradi sanacija mostova i pješačkih staza na mostovima. „U ostalom dijelu put je u potpunosti urađen i kada je u pitanju kolovoz, horizontalna i vertikalna signalizacija i prateći objekti“, naveo je Vasić.

Dužina dionice koja je rehabilitovana je 9 300 metara i dio je magistralnom pravca Vlasenica – Kladanj.

„Zvornik-putevi“ će na tom pravcu iduće godine raditi i rehabilitaciju dionice Tišča – Luke, a uz to planirani su radovi i na dionicama Roćević – Karakaj, Karakaj – Šetići, te dijelu puta Tišča – Šekovići.

Vrijednost ovog posla, kao posebnog programa Vlade RS, koji je preduzeće „Zvornik-putevi“ dobilo na međunarodnom tenderu je oko 13,5 miliona KM, a finansiraće ga Javno preduzeće „Putevi RS“ iz kreditnih sredstava.

(www.palelive.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare