Rekonstruisati hirurško odjeljenje bolnice Kasindo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor bolnice Kasindo Siniša Zubić rekao je danas na Skupštini grada Istočno Sarajevo da će uz pomoć lokalne zajednice pokrenuti aktivnosti na rekonstrukciji hirurškog odjeljena ove bolnice, za šta je potrebno obezbijediti 390.000 KM.

Zubić je naveo da će novac za ovaj projekat pokušati da obezbijede iz sredstava Skupštine grada, opština u sastavu grada i privatnih građevinskih firmi koje će obezbijediti materijal i radnu snagu.

„Projekat izgradnje nove bolnice je dug i mi moramo do tada da vodimo brigu o našim pacijentima“, rekao je Zubić na sjednici na kojoj je razmatrana informacija o realizaciji zaključaka u vezi sa izgradnjom bolnice Kasindo.

On je podsjetio da je na posljednjem sastanku sa ministrom zdravlja Republike Srpske Rankom Škrbićem konstatovano da se bolnica Kasindo nalazi u teškom stanju i da je građevinski ambijent najveći problem.

Zubić je naglasio da bi kreditna sredstva, koja je pomenuo ministar Škrbić zu bolnici Kasindo, bila usmjerena u izmirivanje dugogodišnjih dugovanja koje imaju zdravstvene ustanove, a dio bi bio uložen u razvojne investicije.

On je naveo da se očekuje i odluka Savjeta ministara BiH da tri miliona KM, koje su platile Republika Srpska i Savjet ministara BiH sa projekta Hiperba, prebace na račun Vlade Srpske kako bi ona mogla da pokrene postupak raspisivanja tendera za izvođača radova na rekonstrukciji paviljona „Srbija“, kao prve faze izgradnje bolnice u Istočnom Sarajevu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović obećao je da će Skupština grada pomoći rekonstrukciju hirurškog odjeljenja i da će ove godine za te namjene izdvojiti oko 90.000 KM.

On je naglasio da su i načelnici opština u sastavu grada iskazali spremnost da učestvuju u finansiranju rekonstrukcije ovog odjeljena. „Nadam se da ćemo narednih mjeseci uspjeti to da završimo i da normalizujemo uslove rada i boravka na ovom odjeljenju“, rekao je Radovanović.

On je iskazao bojazan da će biti raskinut međunarodni ugovor Hiperbo i da to neće ići lako, jer je dio sredstava dao i Savjet ministara BiH koji treba da donese odluku da se ova sredstva prebace Republici Srpskoj, dok sredstva koja je uložila Republika Srpska može povući.

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sjednici razmatrali su i informaciju o stanju privrede na području grada Istočno Sarajevo, uz konstataciju da je stanje u ovoj oblasti teško i da se ne otvaraju nova radna mjesta.

Skupština grada je danas prihvatila i informaciju o stanju bezbjednosti na području grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare