Realizovati skupštinske zaključke o Sudu i Tužilaštvu BiH

0
Opština Milići
Opština Milići

MILIĆI – Predstavnici organizacija i udruženja regije Birač proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata zatražili su danas da budu realizovani zaključci Narodne skupštine Republike Srpske o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH i ocijenili da ove pravosudne institucije postoje samo da bi sudile Srbima.

Predsjednik Regionalnog odbora Boračke organizacije Srpske Miloš Stupar rekao je da je na današnjem sastanku predstavnika ovih organizacija ocijenjeno da je oslobađajuća presuda ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću sramna i da su Sud i Tužilašvo BiH blagonakloni prema počiniocima zločina iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda u BiH.

„Još jednom se pokazalo da bošnjačka strana ima jasnu strategiju i da tačno zna šta i kako radi. Oni rade po principu da dio Srba koji su preživjeli rat treba zatvoriti, a dio protjerati. To ostvaruju pritiskom na Sud i Tužilaštvo BiH“, rekao je Stupar.

On kaže da su učesnici sastanka posebno insistirali na realizaciji odluka i zaključaka Narodne skupštine Srpske u vezi sa radom Suda i Tužilaštva BiH i pomoći osuđenim i optuženim Srbima.

„U tim zaključcima dat je rok za njihovu realizaciju, koji je bio šest mjeseci. Međutim, do danas ti zaključci nisu sprovedeni. Mi tražimo da se ti zaključci realizuju“, rekao je Stupar.

Današnjem sastanku u Milićima, osim članova Regionalnog odbora Boračke organizacije, prisustvovali su predstavnici Udruženja logoraša i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila regije Birač, te regionalna udruženja ratnih vojnih invalida.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare