Realizovane tri humanitarne akcije Savjeta učenika SŠC Pale

0

U skladu sa planom aktivnosti Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Pale realizivane su sve akcije planirane za prvo polugodište. Tri akcije su imale humanitarni karakter, a to su „Sendvič više“, „Jedan slatkiš, jedno dijete“ i pomoć ugroženoj djeci na Kosmetu.

Na ovakav način učenici su pokazali svoju humanost i nesebičnost.

Akcija „Sendvič više“ je realizovana isključivo sredstvima koje su skupili učenici i zaposleni u Srednjoškolskom centru Pale. Sredstva koja se skupe u ovoj akciji koriste se kao pomoć učenicima koji nisu u mogućnosti kupiti sebi užinu. Njima je uplaćena užina u pekari pored škole, za cijelu školsku godinu. Ova aktivnost će postati tradicija i za svaku narednu školsku godinu.

Akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“ je aktivnost koju učenici tradicionalno organizuju već dugi niz godina i na takav način pomažu djeci socijalno ugroženih porodica. Učenici Srednje škole koji su ujedno i aktivisti Crvenog krsta pomogli su da se ova akcija što bolje uradi na porostoru opštine Pale. Posebno koristimo priliku da se zahvalimo firmama koje su podržale i pomogle da se ova akcija što uspješnije realizuje. Zahvaljujemo se: d.o.o. Milkus, d.o.o. Stanišić, d.o.o. Velike Šume, Rašević Auto, Sarajevoinvest.

Srednjoškolci su određeni dio novca uplatili za ugroženu djecu na Kosmetu i na takav način pokazali svoju solidarnost.

Kroz ovakav vid aktivnosti izgrađuje se i razvija humanost kod mladih ljudi. Jer kad sanjamo kao pojedinci to je samo san, a kada sanjamo i angažujemo se svi zajedno san postaje stvarnost i dobro djelo.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare