Realizovana akcija „100 artikala za 100 dana škole“

0

VLASENICA – Učenici osmog jedan u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vlasenici obilježili su stoti dan školske godine akcijom prikupljanja humanitarne pomoći koju su danas uručili Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.

Paketi, koje su namijenili najsiromašnijim sugrađanima, sadrže određene količine brašna, šećera, riže, palentu, konzerve sa hranom, sapun, pastu za zube, pa čak i po jednu čokoladu.

Razredni starješina Danijela Mekić izjavila je Srni da je ova akcija dio međunarodnog „I-tvining“ /eTwinning/ projekta „100 artikala za 100 dana škole“, te da je njeno odjeljenje sakupilo deset paketa, sa po deset proizvoda.

„U razgovoru sa učenicima došli smo na ideju da proslavimo 100 dana škole. U svijetu se to proslavlja na različite načine, putem školskih i vannastavnih aktivnosti, a mi smo odlučili da organizujemo jednu ovaku društveno korisnu akciju“, rekla je Mekićeva.

Ona je dodala da su osnovci, u okviru akcije, obezbijedili i prigodne majice, da bi svi bili jednoobrazno obučeni.

„Roditelji su bili obaviješteni o svemu i vrlo rado su prihvatili ovu ideju. Učenici su prikupili novac, sačinili spisak namirnica koje su najpotrebnije za pakete Crvenog krsta, kupili ih, pažljivo spakovali i predali našoj Opštinskoj organizaciji. Oni će najbolje znati kome su paketi najpotrebniji“, objasnila je Mekićeva.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Danka Milić Kezunović rekla je Srni da ova vaspitno-obrazovna ustanova aktivno učestvuje u akcijama organizovanim u okviru projekta „I-tvining“, s ciljem pomoći najugroženijima.

„To kod djece izaziva empatiju, srčanost, ali i društvenu odgovornost prema licima koja su ugrožena i nisu u mogućnosti da sama sebi obezbijede najosnovnija sredstva za život“, rekla je Kezunovićeva.

Sekretar vlaseničkog Crvenog krsta Milena Neđić rekla je Srni da je ova aktivnost osnovaca i njihovih nastavnika za svaku pohvalu i da je slične akcije potrebno omasoviti.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare