Razgovor sa privrednicima najbolji način za otklanjanje poteškoća u privređivanju

0
Razgovor sa privrednicima najbolji način za otklanjanje poteškoća u privređivanju

ROGATICA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas nakon sastanka sa rogatičkim privrednicima da je razgovor predstavnika vlasti sa privrednicima najbolji direktni način za rješavanje konkretnih problema i otklanjanje poteškoća u privređivanju.

„Niko ne kaže da bilo gdje teče med i mlijeko, ali u svakom slučaju veoma je bitan razgovor predstavnika vlasti sa ljudima koji se bave privredom, jer je to najbolji direktni način za rješavanje konkretnih problema i otklanjanje poteškoća u privređivanju, odnosno rasterećenju privrede u Republici Srpskoj“, rekao je Dodik novinarima.

Dodik, koji je sa saradnicima razgovarao danas u Rogatici sa privrednicima koji rade na području ove lokalne zajednice, istakao je da je riječ o sastanku u čijem su fokusu bile životne teme.

Republiku Srpsku, ističe on, i ovaj period karakteriše privredni oporavak i to je vidljivo sa obzirom na povećanje rasta BDP-a u prošloj godini od tri odsto.

„Mi imamo veoma uspješne makroekonomske pokazatelje i oni su najbolji od kada postoji Republika Srpska, kao što je, recimo, stopa zaduženja po kojoj je 44 odsto ukupan javni dug, što govori o besmislu mnogih koji pokušavaju da od toga naprave neku vrstu negativne priče“, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, na sastanku sa rogatičkim privrednicima bilo je riječi i o razvojnim politikama Vlade Republike Srpske.

Dodik je najavio da će sa saradnicima, ministrima u Vladi Republike Srpske, obići u narednih mjesec-dva i druge opštine u Srpskoj sa željom da se na najbolji način krene u efikasnije rješavanje problema lokalnih zajednica.

Načelnik Opštine Rogatica Milorad Jagodić izrazio je zadovoljstvo razumijevanjem predsjednika Dodika za potrebu interventnog djelovanja na planu rješevanja lokalnih problema koji se odnose na zdravstvo, školstvo, infrastrukturu i privredu.

Branko Lelek, koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom i otkupom poljoprivrednih proizvoda, zahvalio je predsjedniku Republike Srpske na posjeti i prilici za iskren i otvoren razgovor o svim pitanjima koja ometaju brži razvoj poljoprivrede, ali i privrede u Rogatici u cjelini.

„Ovo je veliki dan za sve nas u Rogatici“, rekao je Lelek.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare