Razgovarano o temama bitnim za napredak Istočne Ilidže, ali i grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović razgovarali su o temama od zajedničkog interesa za grad i opštinu, među kojima su istakli dovršetak izgradnje šetališta koji će nositi ime doktora Miodraga Lazića i izgradnju pasarele koja će ga povezati sa Trgom Republike Srbije.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji parka velikana srpskog zdravstva u krugu Bolnice „Srbija“ i parkinga kod ove zdravstvene ustanove.

Ovo je bio četvrti u nizu sastanaka Ćosića sa predstavnicima opštinskih uprava sa područja grada Istočno Sarajevo, koji je bio posvećen saradnji sa opštinom Istočna Ilidža, saopšteno je iz Gradske uprave.

Božović je informisao Ćosića i o planiranom otvaranju Turističko-informativnog centra u ovoj opštini, koje se očekuje u prvim mjesecima naredne godine, što će ujedno biti prvi zvanično otvoreni takav centar od stvaranja jedinstvene gradske Turističke organizacije, što sagovornici smatraju veoma važnim korakom u ovoj oblasti.

Na sastanku je bilo riječi i o rješavanju ključnih pitanja kada je riječ o odvijanju saobraćaja na području Istočne Ilidže, u prvom redu potrebi izgradnje kružnih raskrsnica na određenim tačkama koje su prepoznate kao problematične, poput raskrsnice na Kuli.

„Saglasni smo i o potrebi realizacije projekata koji se odnose na uređenje korita rijeka kako ne bismo dolazili u situacije velikih poplava, kao i o potrebi rješavanja statusa autobuske stanice. Kao najvažniji projekat u oblasti obrazovanja kolege iz Istočne Ilidže navele su izgradnju zgrade gimnazije u ovoj opštini i sa tim smo potpuno saglasni“, rekao je Ćosić.

Ćosić je istakao da će Gradska uprava pružiti svaku vrstu podrške, te izrazio nadu da će taj projekat što skorije biti realizovan, na zadovoljstvo srednjoškolaca i njihovih nastavnika.

„Bez obzira na političke razlike – ovo je bio veoma korektan i sadržajan sastanak, koji će sigurno rezultirati konkretnim aktivnostima na podizanju kvaliteta života ljudi u Istočnoj Ilidži, a samim tim i u cjelokupnom gradu Istočno Sarajevo“, ocijenio je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare