Razgovarano o poteškoćama u radu omladinskih organizacija

0

U prostorijama opštrine Pale, 5. februara 2014. godine, pomoćnica ministra resora za omladinu Branka Malešević, održala je sastanak sa predstavnicima sljedećih organizacija: Savjet mladih Rogatica, Savjet mladih Višegrad, Savjet mladih Istočna Ilidža, “Aktivist” iz Istočne Ilidže, Omladinski savjet opštine Sokolac, Omladinski savjet Han Pijesak, Udruženje “Feniks” iz Han Pijeska, Omladinski savjet Republike Srpske, Udruženje “Klub ideja” i “Prava priča” iz Pala i Savjeta mladih Pale.

Razgovaralo se pretežno o svim poteškoćama na koje organizacije nailaze u radu, naročito kada je riječ o saradnji sa lokalnom vlasti. Svi su dobili priliku da iznesu glavne probleme u vezi sa statusom mladih u svojim opštinama i da informišu predstavnike ministarstva o saradnji koju ostvaraju sa predstavnicima lokalne vlasti u svom radu.

Mladi moraju biti prioritet lokalnih zajednica, ukoliko one žele da opstanu i da se razvijaju, izjavila je pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Branka Malešević.

Maleševićeva je rekla da problem predstavlja i nedostatak sredstava u budžetima lokalnih zajednica koja su namijenjena za ovu populaciju.

“S obzirom da nijedna od ovih lokalnih zajednica nema omladinski centar u kojima bi mladi kvalitetnije provodili slobodno vrijeme, te imali mogućnost i za različite vidove obrazovanja i bolju informisanost, Ministarstvo planira da u narednom periodu pomogne omladinskim organizacijama u njihovom pokretanju”, dodala je Maleševićeva.

Nakon toga, održan je i sastanak Omladinskog Savjeta Republike Srpske sa predstavnicima mladih dvije regije: Sarajevsko – romanijske i regije Gornje Podrinje. Cilj sastanka bio je informisanje o pridruživanju i radu OSRS, kao i planiranje budućih zajedničkih aktivnosti omladinaca ove dvije regije. Domaćin sastanka omladinaca bio je Savjet mladih Pale, kao članica Omladinskog savjeta Republike Srpske.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments