Razgovar o budućoj saradnji sa opštinom Žabljak

0

SOKOLAC – Predsjednici skupštine opštine Žabljak i Sokolac Ivan Popović i Sretko Marjanović razgovarali su danas o budućoj saradnji ove dvije opštine, te dogovorili posjetu djece jedne opštine drugoj.

Popović je rekao novinarima nakon sastanka na Sokocu da ove dvije opštine imaju dosta sličnosti kada je riječ o resursima i prirodnim bogatstvima.

On je naveo da Crna Gora i Republika Srpska ne smiju da dozvole da između njih postoje bilo kakve granice, te podsjetio da su stanovnici Sokoca i Republike Srpske dali neizmjernu podršku Crnoj Gori i Žabljaku tokom litija.

Popović je izrazio nadu da će danas dogovorena saradnja biti primjer ostalima da stvaraju i obnavljaju međusobne veze.

Nakon što je sa domaćinom posjetio Vojničko spomen-groblje „Mali Zejtinlik“ na Sokocu i manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji, Popović je naveo da se divi žrtvi koju je srpski narod podnio u minulom ratu i da narod Žabljaka treba da posjeti ova dva mjesta.

Marjanović je naveo da je najveći potencijal buduće saradnje Žabljaka i Sokoca turistička ponuda.

„Dogovorili smo naizmjeničnu posjetu mališana jedne opštine drugoj i ovu ideju ćemo realizovati u narednih par mejseci“, rekao je Marjanović, izrazivši naduda je ova posjeta početak dugogodišnje uspješne saradnje.

Marjanović je gosta upoznao sa političkim, privrednim, kulturno-istorijskim, turističkim i svim drugim resursima opštine Sokolac.

(www.palelive.com /Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare