Ratni vojni invalidi darovali krv

0

ZVORNIK – Ratni vojni invalidi iz Zvornika, njih 15, danas su u zvorničkom Zavodu za transfuzijsku medicinu darovali krv.

Predsjednik zvorničkog Udruženja ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović rekao je novinarima da ranjeni vojni vetarani svake godine dva puta godišnje dobrovoljno daju krv da bi obezbijedili dovoljne rezerve i za sebe, a i za sve kojima je potrebna.

„Imamo svoju banku krvi u Zavodu za transfuziju i ispod 12 boca ne silazimo. Zato da bi sačuvali zalihe dajemo krv da je imamo za ne daj Bože“, istakao je Mijanović.

On je dodao da ratni vojni invalidi dobro znaju šta znači dati krv, jer su svi ranjavani više puta i zahvaljujući dobrovoljnim davaocima ostali živi.

Doktor iz Zavoda za tranfuzijsku medicinu Zvornik Dalibor Lipovac rekao je da ratni vojni invalidi tradicionalno daju krv dva puta godišnje, čime obezbjeđuju rezerve krvi.

Lipovac je naveo da su trenutno u Zavodu rezerve krvi na zadovoljavajućem nivou i izrazio zadovoljstvo odzivom i madih ovoj plemenitoj akciji, posebno srednjoškolaca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare