Rasvijetljeno 14 teških krađa, osumnjičene tri osobe

0

Policija je rasvijetlila 14 krivičnih djela teška krađa na području opština Istočni Stari Grad i Pale koje su počinjene od decembra prošle godine do ovog mjeseca, rečeno je na konferenciji za novinare Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Načelnik Policijske uprave Branimir Šehovac rekao je da se krivična djela odnose na provale u kuće, vikendice i stanove.

„Prilikom rada na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela izvršeni su pretresi na više lokacija na području Pala i Kantona Sarajevo, zbog saznanja da se određena lica mogu dovesti u vezi sa izvršenjem djela i tom prilikom pronađena je veća količina otuđenih predmeta. Zbog izvršenja ovih krivičnih djela ostvarili smo neophodnu saradnju sa MUP-om Kantona Sarajevo koja je rezultirala uspjehom“, naveo je Šehovac.

Šehovac je dodao da će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv izvršilaca teških krađa biti dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo nastavljaju rad na ovim predmetima, a pronađeni, otuđeni predmeti su u službenim prostorijama Uprave i biće vraćeni vlasnicima u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku.

Šehovac je istakao da je policija, s ciljem sprečavanja nedozvoljenog prometa droge, na području Pala pretresla stan i druge prostorije koje koristi lice sa Pala čiji su inicijali M.K. i oduzela kilogram marihuane, zbog čega će protiv njega biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljeni promet droge.

„Ovo lice jedan je od osumnjičenih za izvršenje krivičnih djela teška krađa“, naveo je Šehovac i dodao da će policijski službenici nastaviti da preduzimaju sve mjere s ciljem zaštite lične imovinske sigurnosti građana.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović rekao je da se u vezu sa ovim krivičnim djelima, osim M.K, dovode i lica čiji su inicijali C.M. i A.B.

„Policija je na području opština Pale i Istočni Stari Grad od decembra prošle do septembra ove godine pretresla šest stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičena lica – pet na području Pala i jedan stan na području Kantona Srajevo“, izjavio je Popović.

Popović je naveo da je tokom pretresa stanova pronađeno i oduzeto više mobilnih telefona, veća količina zlatnog i srebrnog nakita za koje postoji osnova sumnje da potiču iz krivičnog djela, lovačke noževe, pištolj, skupocjene satove, marihuanu i municiju.

On je rekao da je od ukupno 14 teških krađa na području opštine Pale izvršeno 11, a na području opštine Istočni Stari Grad tri.

Prema njegovim riječima, po kompletiranju ovog predmeta nadležnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv M.K. biće podnesen izvještaj i o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekslozivnih sredstava i nedozvoljena proizvodnja droge.

Popović je istakao da rasvjetljavanje krivičnih djela potvrđuje kontinuitet rada svih policijskih službenika, što je i bio jedan od prioriteta policijskog rada u ovoj godini.

Srna nezvanično saznaje da su teške krađe izvršili Mladen Kovačević zvani Fela, Milan Cerović i Benjamin Aganović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare