Raspored Božićnih bogosluženja

0
Crkva Svetog proroka Ilije

SOKOLAC – Služenjem bdenija u šest hramova, nalaganjem i paljenjem badnjaka u njihovim portama i kod Časnog krsta na Vidrićima, na Badnji dan, u subotu, 6. januara, na području opštine Sokolac sveštenstvo Srpske parvoslavne crkve i vjernici počeće pripreme za proslavljanje rođenja Isusa Hrista – Božića.

Prema objavljenom rasporedu bogosluženja Crkvene opštine Sokolac, na Badnji dan, u subotu, 6. januara, u Crkvi Svete Petke u Vojničkom spomen-groblju večernje bogosluženje počeće od 16.00 časova.

Starješina crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu protojerej Ilija Čupić rekao je Srni da će večernje bdenije u ovom hramu početi u 17.30 časova, a nakon toga uslijediće nalaganje i paljenje badnjaka u porti hrama.

U Crkvi Svetih otaca Prvog vaseljenskog sabora u Ćavarinama bogosluženje na Badnje veče počeće u 18.30 časova nalaganjem badnjaka u porti hrama.

U Crkvi Svih svetih na Stjenicama večernja služba na Badnje veče počeće u 19.00 časova, a potom i nalaganje badnjaka, a u crkvi Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja u Jasiku večernje bogosluženje i nalaganje badnjaka počeće u 19.30 časova.

Protojerej Čupić najavio je nalaganje badnjaka i kod nedavno podignutog Časnog Krsta u selu Vidrići kod Sokoca na Banje veče u 20.30 časova.

Nastojatelj manastira Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji jeromonah Andrej Kovačević rekao je Srni da će i ove godine proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika, rođenja Isusa Hrista – Božića početi prazničnom večernjom službom na Badnje veče od 19.00 časova, nalaganjem badnjaka i vatrometom u porti hrama, gdje se već tradicionalno dijeli kuvano vino i rakija.

Iste večeri, u ponoć će početi Sveta liturgija i pričešće za vjernike kojima počinje proslavljanje Božića, rođenja Spasitelja čiji dolazak na svijet označava početak novog vremena.

Sveta liturgija biće slućena u ponoć u hramu Svetog proroka Ilije, a na Božić će u 7.00 časova biti služena Sveta litrugija posvećena danu rođenja Isusa Hrista, Spasitelja svijeta.

U Crkvi Svete Petke u Vojničkom spomen groblju Sveta liturgija će početi na Božić u 9.00 časova.

U manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima na dan rođenja Isusa Hrista Sveta liturgija počeće u 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare