Raspisan poziv za prijem djece u vrtić „Patrijarh Pavle“

0
Dječiji vrtić
Dječiji vrtić "Patrijarh Pavle"

ISTOČNO SARAJEVO – Predškolska ustanova Dječiji vrtić „Patrijarh Pavle“ Istočno Novo Sarajevo raspisala je javni poziv za redovni prijem djece u cjeloviti razvojni program u radnoj 2017/2018 godini.

Polaznici vrtića mogu biti djeca uzrasne dobi od šest mjeseci do prvog razreda.

Prioritet prilikom prijema imaju djeca sa oba zaposlena roditelja, djeca samohranih roditelja, čiji su roditelji lica sa invaliditetom, iz porodica sa troje ili više djece, djeca čiji je jedan roditelj zaposlen, djeca u godini prije polaska u školu, iz porodica kojima je utvrđen status korisnika prava na novčanu pomoć, dječiji dodatak i materinski dodatak i djeca pripadnika manjinskih etničkih zajednica.

Prijava za pohađanje cjelovitog razvojnog programa u predškolskoj ustanovi može se preuzeti u prostorijama vrtića.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je Srni da je svečano otvaranje obdaništa planirano u petak, 1. septembra nakon čega će biti priređen kulturno-zabavni program za djecu.

Ćosić je istakao da će boravak u vrtiću „Patrijarh Pavle“ biti jeftiniji u odnosu na privatne, a predviđene su i određene pogodnosti za upis djece iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica.

On je naglasio da je u budžetu opštine predviđen iznos mjesečne subvencije, kako bi sufinansirali tu nižu cijenu.

„Mi smo jedina opština u Republici Srpskoj sa pozitivnom stopom nataliteta i želimo da tako i ostane, jer djeca su naša jedina garancija za uspjeh, kako naše opštine tako i Republike Srpske“, istakao je Ćosić.

Načelnik je podsjetio da je u izgradnju i opremanje obdaništa uloženo milion KM, od čega je predsjednik Republike Srpske donirao 400.000 KM, a ostatak je obezbijedila opština Istočno Novo Sarajevo.

On je dodao da je obdanište površine 700 kvadratnih metara, kapaciteta 80 predškolske djece i 20 u jasličkom dijelu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare