BANJALUKA – Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je danas poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade nastavnicima, vaspitačima, stručnim saradnicima i školskim bibliotekarima u predškolskim ustanovama i osnovnim školama u školskoj 2022./2023. godini.

Svetosavska nagrada dodjeljuje se za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, te doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Svetosavska nagrada se dodjeljuje u obliku povelje i novčane nagrade, u skladu sa osnovnim uslovima i posebnim kriterijumima preciziranim navedenim javnim pozivom.

U saopštenju se navodi da kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, zaposlene u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Republike Srpske, mogu predlagati predškolske ustanove na prijedlog stručnog vijeća ili stručnog tima, osnovne škole i strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika.

Rok za dostavljanje prijava na javni poziv za zaposlene u predškolskim ustanovama i osnovnim školama je 15. decembar, dok će javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade za zaposlene u srednjim školama biti raspisan naknadno.

Javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske /www.vladars.net/ – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare