Raspisan konkurs za upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

0

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu raspisan je danas, a prijavljivanje kandidata će trajati od 22. do 26. juna.

Polaganje prijemnog ispita obaviće se 1. i 2. jula, sa početkom u 9.00 časova, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Termin polaganja prijemnog ispita za studijski program Medicina na engleskom jeziku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće naknadno objavljen u zavisnosti od epidemiološke situacije u zemlji iz koje studenti dolaze.

Objavljivanje rezultata konkursa je 6. jula do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata počinje 8. jula, a završava se 17. jula.

Drugi upisni rok organizovaće fakulteti/akademije koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok počinje 31. avgusta, a završava 4. septembra.

Polaganje prijemnog ispita je 7. i 8. septembra sa početkom u 9.00 časova na svim organizacionim jedinicama. Objavljivanje rezultata konkursa je do 9. septembra do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata počinje 14. septembra i traje do 18. septembra.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija biće otvoren od 22. juna do 23. oktobra, do kada će kandidati moći predati prijave.

Polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija obaviće se 26. oktobra sa početkom u 9.00 časova, dok je objavljivanje rezultata konkursa 27. oktobra do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata počinje 28. oktobra i završava se 30. oktobra.

U saopštenju napominju da je osnovni uslov za upis na studijske programe prve godine prvog ciklusa studija završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje u Republici Srpskoj i BiH ili ekvivalentno obrazovanje u inostranstvu.

Kandidati koji konkurišu za upis polažu prijemni ispit ili ispit za provjeru sklonosti i sposobnosti.

Detaljnije informacije o uslovima upisa na sva tri ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini zainteresoavni mogu da pogledaju u konkursu koji je dostupan na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare