Raspisan konkurs za upis studenata, prijava kandidata od 20. juna

0

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu danas je raspisan konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2022/2023. godini.

Planiran je upis 1.693 studenta prvog ciklusa studija, i to 1.231 na budžet, 224 samofinansirajuća, 141 strani državljanin i 97 vanrednih, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Kada je riječ o drugom ciklusu studija, planiran je upis 889 studenata, od kojih 433 na budžet, 239 samofinansirajućih, 141 vanredni, te 76 stranih državljana.

Na treći ciklus studija moguć je upis 91 kandidata, od kojih 66 može biti upisano na samofinansiranje, a u planu je da se upiše 25 stranih državljana.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu počinje 20. juna, a završava se 24. juna.

Polaganje prijemnog ispita biće obavljeno 27. juna u 9.00 časova.

Na Medicinskom fakultetu, Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu prijemni ispit biti održan 27. i 28. juna sa početkom u 9.00 časova.

Termin polaganja prijemnog ispita za studijski program Medicina na engleskom jeziku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće naknadno objavljen.

Rezultati će biti objavljeni 29. juna do 14.00 časova. Upis počinje 4. jula, a završava se 8. jula.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata. Prijavljivanje kandidata počinje 29. avgusta, a završava se 2. septembra.

Polaganje prijemnog ispita je 5. septembra u 9.00 časova na svim članicama visokoškolske ustanove /na Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu prijemni ispit biće održan 5. i 6. septembra sa početkom u 9.00 časova/.

Objavljivanje rezultata konkursa je do 7. septembra do 14.00 časova, upis primljenih kandidata počinje 12. septembra, a završava se 16. septembra.

Fakulteti koji nisu popunili slobodna mjesta u drugom upisnom roku mogu organizovati i treći upisni rok po rasporedu koji sami utvrde, ali da bude završen do 30. septembra.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija otvoren je od 20. juna do 21. oktobra, do kada će kandidati moći predati prijave.

Polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija obaviće se 24. oktobra u 9.00 časova, a rezultati će biti objavljeni 26. oktobra do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata na drugom i trećem ciklusu studija počinje 27. oktobra, a završava se 31. oktobra.

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu kandidati koji konkurišu za upis na drugi ciklus studija ne polažu kvalifikacioni ispit. Oni će biti rangirani po uspjehu na prvom ciklusu studija pojedinačno za svaki studijski program, navedeno je u saopštenju.

Fakulteti Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji nisu popunili slobodna mjesta u prvom upisnom roku drugog i trećeg ciklusa studija mogu organizovati i drugi upisni rok po rasporedu koji sami utvrde, a na način da se upis studenata završi do 15. novembra.

Osnovni uslov za upis na studijske programe prve godine prvog ciklusa studija je završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje u Republici Srpskoj i BiH ili ekvivalentno obrazovanje u inostranstvu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare