Raspisan konkurs za smještaj studenata

0

Javna ustanova „Studentski centar Pale“ raspisala je konkurs za smještaj studenata u akademskoj 2017/2018. godini, a na raspolaganju je 550 ležajeva.

Direktor Centra Damjan Škipina izjavio je Srni da pravo konkurisanja imaju redovni studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu osnovnog i master studija, koji su državljani Republike Srpske i BiH.

On je dodao da će javni poziv za predaju dokumenata za smještaj studenata biti objavljen u naredna dva dana u „Službenom glasniku Republike Srpske“.

„Kandidati će potrebnu dokumentaciju predavati od 1. do 15. septembra“, rekao je Škipina i dodao da se u septembru očekuje dolazak u domove studenata koji već imaju ugovore, dok se od oktobra očekuju brucoši.

Škipina kaže da rade po konkursnoj listi koje se precizno boduje, a prednost imaju brucoši, studenti sa boljim prosjekom, djeca bez roditelja, djeca poginulih boraca.

On dodaje da će studenti biti smješteni u trokrevetne i dvokrevetne sobe sa kupatilima, a na Koranu će im biti na raspolaganju sportski tereni za košarku, fudbal i odbojku.

„Planirali smo adaptaciju ovih terena, ali problem su finansije“, rekao je Škipina i dodao da su u toku pregovori sa resornim ministarstvom o načinu na koji se mogu obezbijediti sredstva za izgradnju trećeg objekta, čime bi bio upotpunjen kompletan sadržaj domova.

On kaže da bi u ovaj treći objekat trebalo da bude smješten magacinski prostor, kancelarije, televizijska sala, čitaonice, sala za fitnes, bilijar i ostali sadržaji koji na osnovu Zakona o studentskom standardu treba da budu sastavni dio Studentskog centra.

Škipina navodi da je mjesečna cijena boravka u domu u protekloj akademskoj godini iznosila 125 KM.

„Prema pravilniku resornog ministarstva, cijena se za tekuću školsku godinu utvrđuje u oktobru i formira se na osnovu troškova iz prethodne godine koji se odnose na servisiranje i održavanje osnovnih usluga“, rekao je Škipina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare