Raspisan konkurs za smještaj studenata

0

Studentski centar Pale raspisao je konkurs za smještaj studenata u akademskoj 2018/2019. godini, koji će biti otvoren do 15. septembra, rekao je Srni direktor ove ustanove Damjan Škipina.

Škipina je naveo da Centar raspolaže sa 550 kreveta, a pravo na konkurisanje imaju redovni studenti osnovnog i master studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

On je napomenuo da se bodovanje vrši prema kriterijumima utvrđenim konkursom, a da prednost imaju brucoši, studenti sa boljim prosjekom, djeca poginulih boraca, djeca bez roditelja, te studenti čije je mjesto prebivališta udaljenije od Studentskog centra.

„Domovi su opremljeni u skladu sa potrebama studenata i zahtjevima studentskog standarda. Studenti će biti smješteni u dvokrevetne i trokrevetne sobe, a svaka soba ima kupatilo“, rekao je Škipina.

On je dodao da Studentski centar Pale korisnicima pruža usluge smještaja i ishrane.

Kada je riječ o ishrani, Škipina kaže da su obezbijeđena tri obroka dnevno, te da je zdravstvena ispravnost hrane pod stalnim inspekcijskim nadzorom i u skladu sa propisanim normativima.

On navodi da je mjesečna cijena boravka u domu u akademskoj 2017/2018. godini iznosila 125 KM, a cijena za ovu akademsku godinu biće utvrđena prema pravilniku resornog ministarstva na osnovu troškova iz prethodne godine koji se odnose na servisiranje i održavanje osnovnih usluga.

„S obzirom na to da imamo status studentskog centra, dužni smo da svojim korisnicima, osim usluga smještaja i ishrane, obezbijedimo sportske i kulturne sadržaje u skladu sa Zakonom o studentskom standardu“, ističe Škipina.

On je dodao da Studentski centar Pale ima terene za fudbal, košarku i odbojku.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare