Raspisan konkurs za finansiranje troškova vantjelesne oplodnje

0

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik raspisala je konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje za šta će u ovoj godini iz gradskog budžeta biti izdvojeno 20.000 KM.

Pravo na dodjelu novca za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje mogu ostvariti porodice koje su obavile dvije procedure na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, porodice koje su finansirale dvije procedure iz sopstvenih sredstava i koje imaju prijavljeno prebivalište na području Zvornika.

Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje je 5. oktobar, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik, koja redovno, već sedam godina, izdvaja sredstva za ovu namjenu, što je jedna od mjera u okviru pronatalitetne politike.

U prethodnih šest godina za ove namjene izdvojeno je 130.000 KM. Sredstva je koristio 31 par, a rođeno je sedam beba.

Osim sufinansiranja jedne procedure vantjelesne oplodnje, iz budžeta grada Zvornika godišnje se izdvaja oko 70.000 KM, i to za prvo i drugo rođeno dijete kada je majka nezaposlena /jednokratno u iznosu od 200 KM/, kao i za treće i četvrto rođeno dijete /jednokratno u iznosu od 500 KM/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare