Расписан конкурс за дод‌јелу стипендија из Фонда „Др Милан Јелић“

0

БАЊАЛУКА – Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић“, расписало је данас конкурсе за дод‌јелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству у академској 2023/2024. години, саопштено је из Министарства.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Српској и БиХ биће додијељено укупно 76 стипендија у мјесечном износу од 400 КМ, а онима који студирају у иностранству укупно 43 стипендије у мјесечном износу од 500 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у Сјеверној Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори и 800 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Неки од општих услова за конкурисање су посједовање држављанства Републике Српске и БиХ, потврда о редовном похађању студија, доказ да студент није обнављао ниједну годину студија и просјек оцјена девет за универзитете у Српској и БиХ, односно 9,50 за студенте у иностранству.

Студентима другог и трећег циклуса биће додијељено по 11 стипендија у износу од по 5.000 КМ за други, односно 10.000 КМ за трећи циклус.

Конкурси за дод‌јелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству у академској 2023/2024. години отворени су до 17. новембра.

Текстови конкурса могу се погледати на сајту Фонда „Др Милан Јелић“ и Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање, а пријаве на конкурс са документацијом се подносе електронски, путем апликације доступне на интернет страници Министарства и Фонда.

Од настанка идеје о оснивању Фонда „Др Милан Јелић“ укупно је додијељено 2.797 стипендија за сва три циклуса студија, у укупном износу 13,5 милиона КМ, а годишњи грант за стипендије износи 750.000 КМ.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare