Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

0

ISTOČNA ILIDŽA – Opštine Istočna Ilidža raspisala je konkurs za dodjelu 59 stipendija studentima prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama za školsku 2019/2020. godinu.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti druge i viših godina studija prvog ciklusa javnih visokoškolskih ustanova i studenti koji su očistili prvi semestar, sa stalnim prebivalištem na području opštine Istočna Ilidža, a da nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu i da nisu korisnici stipendije drugog organa, te učenik generacije srednjih škola sa područja opštine Istočna Ilidža.

Osim opštih uslova, uspješni studenti koji konkurišu za dodjelu stipendija moraju ispunjavati i sljedeći poseban uslov, za deficitarna zanimanja da imaju položene ispite iz prethodnih godina studija sa prosječnom ocjenom 6,50 i više, a za ostala zanimanja da imaju položene ispite iz prethodnih godina studija sa prosječnom ocjenom 8,50 i više.

Kriterijumi za utvrđivanje rang-liste studenata za dodjelu stipendije su uspjeh u predhodnim studijskim godinama, upisna godina studija i univerzitet u kome pohađaju studije.

Više o potrebnoj dokumentaciji za prijavu na konkurs, zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Prijave sa potrebnom dokumentaciom mogu se dostaviti poštom na adresu opština Istočna Ilidža, Ulica vojvode Radomira Putnika broj dva, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, sa naznakom Komisiji za stipendije ili da dostave lično u prijemnoj kancelariji /Matični ured/ Opštinske uprave.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Rang-lista kandidata kojima će biti dodijeljene stipendije za 2019/2020. godinu biće objavljena na veb stranici opštine /www.istocnailidza.net/ i oglasnoj tabli opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare