Raspisan konkurs za dodjelu pedeset studentskih stipendija

0
Administrativni centar Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – Grad Istočno Sarajevo raspisao je javni konkurs za dodjelu pedeset stipendija u školskoj 2017/2018. godini studentima na redovnim studijama treće, četvrte, pete i šeste godine javnih visokoškolskih ustanova.

Stipendija na mjesečnom nivou iznosi 100 KM i isplaćuje se deset mjeseci.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti koji su prvi put upisani kao redovni studenti, sa stalnim prebivalištem na području grada Istočno Sarajevo, a da nisu korisnici druge stipendije kao i studenti prve godine koji su proglašeni učenikom generacije u srednjim školama na području grada.

Kriterijumi za dodjelu stipendija propisani su Pravilnikom o dodjeli stipendija studentima, a odnose se na uspješnost studiranja, socijalni status studenta i deficitarno zanimanje, objavljeno je na sajtu Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju uslova i to uvjerenje o upisanoj godini na fakultetu, uvjerenje o položenim ispitima– prosjek ocjena, potvrdu o zaposlenju roditelja i prosjek primanja, dokaz o penziji ili potvrdu od Zavoda za zapošljavanje za nezaposlene roditelje, potvrdu nadležnog opštinskog organa uprave kojom se dokazuje status porodice palog borca ili ratnog vojnog invalida od prve do četvrte kategorije.

Potrebno je dostaviti i kućnu listu, ovjerenu izjavu da kandidat nije korisnik druge stipendije, uvjerenje o prebivalištu ne starije od šest mjeseci, dokaz srednje škole o proglašenju učenika generacije kao i broj tekućeg računa.

Konkurs je objavljen 22. juna i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama, odnosno na veb stranici Grada www.gradistocnosarajevo.net.

Prijava se podnosi na adresu-Grad Istočno Sarajevo–Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, Ulica Stefana Nemanje broj 14 Istočno Novo Sarajevo, a može se dostaviti i u prijemnoj kancelariji grada.

U toku je i javni konkurs za sufinansiranje naučno-istraživačkog rada u školskoj 2017/2018. godini i to sufinansiranje posdiplomskog studija i doktorske disertacije /drugi i treći ciklus/.

U budžetu Grada Istočno Sarajevo za 2018. godinu za ovu namjenu je planirano 10.000 KM, a pojedinačan iznos sredstava za sufinansiranje naučno-istraživačkog rada utvrđuje gradonačelnik u skladu sa raspoloživim namjenskim budžetskim sredstvima.

Više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu pronaći na stranici grada www.gradistocnosarajevo.net.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare