Raspisan konkurs za dodjelu 26 studentskih stipendija

0

Opština Pale raspisala je konkurs za dodjelu 26 studentskih stipendija, koji je otvoren do 4. marta.

Stipendije će biti dodijeljene redovnim studentima koji se školuju u obrazovnim ustanovama u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu, a imaju stalno prebivalište na području ove lokalne zajednice.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Vedrana Hršum rekla je Srni da će 20 stipendija dobiti studenti Filozofskog fakulteta na odsjecima njemački jezik i književnost, psihologijA, novinarstvo, sociologijA i kineski jezik i književnost, te studenti Pravnog, Ekonomskog, Elektrotehničkog i Saobraćajnog fakulteta.

Opštinske stipendije biće dodijeljene i studentima politologije na Fakultetu političkih nauka i biohemije na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Hršumova je navela da će na prijedlog opštinske Boračke organizacije tri stipendije dodijeliti djeci poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, dvije na osnovu socijalno-ekonomskog statusa i jedna prema ostvarenim sportskim rezultatima.

„Pravo podnošenja prijava na konkurs imaju studenti koji nisu korisnici stipendije ili materijalno-finansijske pomoći po osnovu školovanja od drugog davaoca“, pojasnila je Hršumova i dodala da pravo na stipendiranje istovremeno ima samo jedan student iz porodice.

Pojedinačne ugovore, kojim će biti regulisana visina stipendija, potpisaće načelnik opštine i studenti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare