Radule Bošković iz Novog Sada naslikao najbolju sliku

0

U organizaciji Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale – ULJUP sinoć je u okviru „Likovnog sabora 2018“ održana manifestacija „Monmartr“, koja je okupila 17 umjetnika iz Republike Srpske i Srbije.

Pobjednik ovogodišnjeg Likovnog sabora i dobitnik nagrade ULJUP za najbolju sliku nastalu na koloniji je Radule Bošković iz Novog Sada, dok su drugo i treće mjesto osvojili Maja Jagodić i Čedomir Kesić.

Predsjednik ovog udruženja Goran Šinik rekao je novinarima da Likovni sabor svake godine postaje sve masovniji, te da se održava već šestu godina.

„Večeras su svi imali priliku da vide djela umjetnika koja su nastala u okviru sedmodnevne slikarske kolonije. Izabrali smo najboljeg među njima a to je akademski slikar Bošković koji je karijeru proveo u pozorištu kao scenograf. On je dobitnik novčane nagrade od 200 evra i zahvalnice“, istakao je Šinik.

On je naveo da je Dragoslavu Husaru, slikaru iz Pančeva, uručena nagrada za najbolje umjetničko djelo, koju dodjeljuju slikari učesnici kolonije.ž

Šinik je dodao da je ovo do sada najkvalitetniji Likovni sabor sa aspekta slikara i radova koju su nastajali.

Ovogodišnji pobjednik Radule Bošković rekao je da prvi put učestvuje na Likovnom saboru na Palama. Prema njegovim riječima, na ovoj koloniji naslikao je sliku pod nazivom „Putovanje u Endem“ koja predstavlja portret žene u rajskom vrtu okružena šljivama.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da ovom manifestacijom i opština dobija na kulturnom značaju.

„Izložba slika trebalp je da bude organizovana na Promenadi na Palama, ali obzirom na vremenske uslove premještena je u galeriju Udruženja, tako da mi je žao što građani nisu mogli da vide ove izuzetne slike vrijedne pažnje“, rekao je Jugović.

On je dodao da će Paljani imati priliku da vide eksponate nastale na ovogodišnjoj koloniji koji će biti izloženi u Kulturnom centru Pale za slavu opštine 28. avgusta.

Jugović je zahvalio članovima ULJUP-a, na čelu sa predsjednikom Udruženja Goranom Šinikom na entuzijazmu koji imaju sve ove godine i naglasio da će ih opština podržati i u budućnosti.

U prilog tome, kaže on, govori i činjenica da se ova manifestacije nalaze i u budžetu opštine.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare