Radovi teku po planu

0

ZVORNIK – Postavljanje fasadne stolarije, koje je u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ iz Zvornika počelo 19. februara, teče u skladu sa planom, a proces nastave se ne remeti, rekla je danas direktor ove škole Biljana Pisić.

„Do sada je zamijenjeno oko 70 odsto spoljašnje stolarije, a radnici vrše završne radove oko postavljenih prozora, i to u slobodnim učionicama, tako da se nastava uopšte ne remeti“, rekla je Pisićeva.

Ona kaže da je u toku i rekonstrukcija mokrih čvorova u prizemlju i na drugom spratu, dok će se oni na prvom spratu raditi u sljedećoj fazi, tako da učenici mogu da ih koriste.

Pisićeva je podsjetila da je riječ o projektu zamjene unutrašnje i spoljašnje stolarije i rekonstrukcije toaleta, čija vrijednost iznosi 300.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Razvojnog programa EU. Ona je dodala da je projekat naknadno proširen i postavljanjem novih vodovodnih instalacija u toaletima.

Prema njenim riječima, radnici firme „Almi transport“ iz Zenice maksimalno se trude da se uklope u nastavni proces, pa se najveći dio radova izvodi vikendom, a radnim danima u slobodnim učionicama. Ona je dodala da je rok za završetak radova 60 dana.

Osim ovih radova, u školi je tokom vikenda izvršeno podizanje kompletne unutrašnje ograde za 20 centimetara. Ograda je postavljena 1978. godine, prilikom izgradnje škole i nije bila u skladu sa propisima.

„Ove radove finansirali smo sopstvenim sredstvima u vrijednosti 2.200 KM, dok smo sa 600 KM sopstvenih sredstava finansirali zamjenu dotrajalih toplotnih instalacija u učeničkim toaletima“, rekla je ona.

Pisićeva je podsjetila da su tokom januara zamijenjeni stolovi u zbornici, za šta je izdvojeno 3.200 KM, od čega je 1.000 KM dao kabinet načelnika opštine, a ostalo su sopstvena sredstva.

Ona je rekla da su zamijenjene i zidne pločice u hodnicima u prizemlju, za šta je škola izdvojila 1.500 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare