Radovi na sanaciji tunela „Kalovita brda“ teku planiranom dinamikom

18

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i direktor „Romanijaputeva“ Sokolac Mirko Pandurević posjetili su danas gradilište na sanaciji tunela „Kalovita brda“, ukupne vrijednosti oko 1,5 miliona KM, gdje su dobili uvjeravanje da bi posao mogao biti završen i prije roka.

Rukovodilac gradilišta Stevan Batinić izjavio je novinarima da radovi na sanaciji tunela teku planiranom dinamikom.

„Ovaj posao smo shvatili ozbiljno i angažovali svu neophodnu snagu, tehniku, opremu i sredstva. Sa punom odgovornošću možemo tvrditi da neće biti probijanja roka, a potrudićemo se da taj rok skratimo“, rekao je Batinić.

On je istakao da će nastojati da radovi budu završeni prije roka zbog važnost ovog putnog pravca, kao i početka zimske sezone.

Direktor „Romanijaputeva“ Sokolac Mirko Pandurević rekao je da se posao organizuje u dvije smijene, te da se nada neće biti nekih drugih problema i da će radovi biti završeni i prije roka.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uvjerio se da radovi teku i da nema odstupanja u odnosu na projektovane veličine i zamolio građane za strpljenje kada je riječ o alternativnom pravcu preko Kalovitih brda, naročito zbog kamionskog saobraćaja.

On je dodao da je sa izvođačem radova dogovoreno da redovno održavaju tu dionicu puta i da saniraju povremeno oštećenja kako bi put bio maksimalno prohodan.

Jugović je naglasio da je svima u interesu da se sanacija završi prije zime, te da je dobio obećanje od izvođača da će tako i biti.

Sanacija tunela „Kalovita brda“ na ulazu u Pale, koju finansira Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ počela je 4. septembra, a završetak gradnje očekuje se u roku od tri mjeseca.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
18 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kada već tunel nije saniran ljetos ili prolongiran za iduće ljeto kada je raspust i godišnji odmori, onda je bilo NUŽNO zabraniti kamionima ovim užasnim putem preko Kalovitih brda.
A to što se taj put održava…pa treba samo jednom proći i vidjeti, a teško nama koji prolazimo svaki dan!!!

Razlog za saniranje tunela u ovom periodu je izolovanje tunela od vode. Jesenje kiše će odmah pokazati da li oplata propušta vodu ili ne i prema potrebi će se preduzimati nanošenje novih slojeva hidroizolacije!. Radi se sve dok tunel ne postane suv!
Što se tiče zaobilaznice, ne možemo očekivati da se zaobilaznica dovede u rang magistralnog puta samo za potrebe obilaženja u trajanju od tri mjeseca.

ajde recimo da je to jedini razlog,
ajde recimo da će radovi trajati tri mjeseca,
oprosti izvini ali – ko priča o rangu magistralnog puta 😀

nek se pješaci dobro čuvaju.a ko je pregrmio Buloge i ovo će. sa pjesmom 😉

Upravo to. Niko ne traži kule i gradove, samo nemojte praviti greške u koracima. Nije problem što nije rang magistralnog puta, ali je problem što je najnoviji komad asvalta na tom putu star najmanje 15 godina. Da ne pričamo o rupama i krpljenju itd…

Ma pustite ljude da rade svoj posao,bitno je da se radi,zavrsice se i ovo.Vozacima strpljenje,polako i sve ce biti Ok.Sto je vec pomenuto pretrpili smo Buloge pa ce mo i ovo,kome se ne svidja nek razguli na drugu stranu.
Nije se rodio ko je narodu ugodio!

Sve razumijem, ali da se ovako sprda sa nasim velikim pjesnikom Brankom Radičevićem, to mi je ispod svakog nivoa!!!!

Што да не и Бранко је
Много хтео, много започео…

Evo nam opet užasnute gospođe, nedostajala je. Gospođo ovo je šala, ne sprda se sa pjesnikom nego sa nadležnima za saniranje puta:)

Izvinjam se, nisam razumjela salu!

Nije laza kostic?

Za Vas užasnuta gospođo (samo ova divna pesma je od Laze Kostica a ne od Branka Radicevica) Pozdav Santa Maria della Salute Oprosti, majko sveta, oprosti što naših gora požalih bor, na kom se, ustuk svakoje zlosti, blaženoj tebi podiže dvor; prezri, nebesnice, vrelo milosti, što ti zemaljski sagreši stvor: Kajan ti ljubim prečiste skute, Santa Maria della Salute. Zar nije lepše nosit lepotu, svodova tvojih postati stub, nego grejući svetsku grehotu u pep’o spalit srce i lub; tonut o brodu, trunut u plotu, đavolu jelu a vragu dub? Zar nije lepše vekovat u te, Santa Maria della Salute? Oprosti, majko, mnogo sam strad’o, mnoge sam grehe pokaj’o ja; sve što je srce snivalo mlado, sve je to jave slomio ma’, za čim sam čezn’o, čemu se nad’o, sve je to davno pep’o i pra’, na ugod živu pakosti žute, Santa Maria della Salute. Trovalo me je podmuklo, gnjilo, al’ ipak neću nikoga klet; što god je muke na mene bilo, da nikog za to ne krivi svet: Jer, što je duši lomilo krilo te joj u jeku dušilo let, sve je to s ove glave sa lude, Santa Maria della Salute. Tad moja vila preda me granu, lepše je… Čitaj dalje »

a bate, šo si lud tako?

Svaka čast, vidi se da se prate TV novele!!!

Јесу ли радови испред-иза тунела, у тунелу или на тунелу?

Mora se redovno odrzavati put preko kalovitih,ima mnogo udarnih rupa!!!

„sa izvođačem radova dogovoreno da redovno održavaju tu dionicu puta i da saniraju povremeno oštećenja kako bi put bio maksimalno prohodan“…
E baš ga održavaju…katastrofa. Svaki dan nove rupe i dublji kanali… Odeše nam totalno vozila… Teško nama sa prvim mrazevima i snijegom!!! Kolaps!!! Neka Načelnik malo prođe ovim putem da da vidi kako ga održavaju???

Na onoj tabli piše 90 radnih dana, znači nije 3 nego 4 mjeseca. Odoše radovoi u Januar, biće interesantno kada padne snijeg i krene sezona na Jahorini. Kada turisti bez iskustva vožnje po snijegu krenu preko Kalovitik, e to će biti uživancija za gledati 🙂