Radovanović: Završili sve započete projekte

0
https://www.palelive.com/images/stories/foto-vijesti/vinko_radovanovic.jpg

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović izjavio je danas na obilježavanju krsne slave grada Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića da je gradska administracija završila sve projekte koji su započeti između dvije slave.

„Krsna slava je prilika da se sumiraju rezultati u proteklom periodu. Zadovoljni smo onim što je učinjeno, ali uvijek može više i bolje. Trudićemo se da radimo i dalje na dobrobit građana“, poručio je Radovanović.

On je naglasio da infrastrukturne projekte na području grada vode gradske opštine koje su dosta učinile, dok je važan infrastrukturni projekat grada izgradnja Administartivnog centra, koji bi, kako se nada, trebalo da bude završen do kraja godine.

Radovanović je svim građanima Istočnog Sarajeva čestitao krsnu slavu i poželio im mnogo uspjeha u narednom periodu.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da je u razvoju Istočnog Sarajeva načinjen određeni iskorak, jer grad postaje funkcionalna cjelina koja ima svoju organizaciju i uspijeva da podmiri sve obaveze.

„Nadam se da će u narednom periodu ta veza između udruženih opština i grada još više ojačati i na taj način omogućiti da se u gradskim opštinama realizuju projekti od kapitalnog značaja“, rekao je Lučić.

On je istakao da je uvjeren da grad do kraja godine neće imati nikakvih dugovanja niti zaostalih obaveza bez obzira na poteškoće u kojima se nalazi čitava Republika Srpska i BiH.

Lučić je dodao da je grad Istočno Sarajevo podržao sve programe za zapošljavanje koje je vodio Zavod za zapošljavanje Republike Srpske da bi što više mladih ljudi našlo posao.

„Grad svake godine iz budžeta izdvoji sredstva za stipendiranje mladih, a ove godine je 71 student dobio stipendiju grada“, rekao je Lučić i dodao da grad izdvaja sredstva i za finansiranje magistarskih teza i doktorskih disertacija što je, kako kaže, doprinos u razvoju Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Obilježavanje krsne slave grada počelo je jutros liturgijom u hramu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića u Vojkovićima nakon čega je obavljeno i lomljenje slavskog kolača.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare