Radovanović: Predugo čekali kredit IRB-a

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović rekao je danas da grad više nije mogao da čeka na kredit Investiciono-razvojne banke RS za završetak izgradnje administrativnog centra, pa su donijeli odluku o kreditnom zaduženju kod Evropske razvojne banke ili Komercijalne banke.
On je rekao na sjednici Skupštine grada da će kreditna sredstva od četiri miliona KM biti utrošena u drugu završnu fazu izgradnje i izrazio nadu da će administrativna zgrada biti završena krajem iduće godine.

Radovanović je podsjetio da je grad raskinuo ugovor sa „Mega-projektom“, koji je insistirao na promjeni načina izvođenja radova, i da je raspisan novi tender za izvođača radova.

Odbornik SNSD-a Marko Vidaković je istakao da oni snažno podržavaju gradnju administrativnog centra, ali se ne slažu sa načinom na koji se to odvija.

Vidaković je ponovio da je grad odustao od povoljnog kredita IRB-a, jer su poslali nepotpunu dokumentaciju.

Odbornici SNSD-a su tražili na uvid kompletnu projektnu i tendersku dokumentaciju, jer misle da izvođač radova „Mega-projekt“ nije izabran kao ekonomski najpovoljniji ponuđač, već kao izvođač sa ekonomski najnižom cijenom.

U administrativni centar je u 2009. godini uloženo oko 5.800 KM, u 2010. godini oko 114.600 KM, a u ovoj godini 483.140 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments